Informatii proaspete din garajul nostru virtual

In prag de Sarbatori rutina drumurilor zilnice este inlocuita de iuresul celor de aprovizionare, cumparaturi sau, in cazul nostru, test drive-uri organizate in cadrul proiectului Electromobilitate.

Tesla Model 3 long range – Detroit

Nu voi trada prea multe detalii despre bucuria de a fi impreuna cu Tudor si familia pentru doua zile in Motor City, sau despre placerea si linistea de a fi plimbat de un electro-sofer obinuit cu „one pedal driving”. Experienta acumulata de Tudor cu Ioniq-ul la Timisoara se reflecta cel mai bine in consumul realizat cu TM 3 in zona metropolitana Detroit.

Informatii furnizate de aplicatia TeslaFI, cu tranformari in sistemul metric

Desi diferenta de consum de doar 6.3% nu o tradeaza, cele doua zile de condus electric sunt cat se poate de diferite. In 21 decembrie am avut patru conducatori si am parcurs distante foarte scurte, majoritatea timpului cu doua persoane la bord.

In 22 decembrie Tudor ne-a condus cu mana sigura pe distante mai lungi si am fost cinci persoane la bord, cei trei ocupanti ai banchetei din spate, avand ceva probleme cu utilizarea centurilor de siguranta, din cauza pozitiei si inghesuielii.

Consumul mediu realizat cu TM 3 dupa aproape 25.000 km este 146 Wh/km

Diferenta de consum de 8% intre testul de 100 km cu circulatie mixta autostrada si oras, cinci persoane la bord, la temperaturi sub 10 grade Celsius, confirma afirmatia facuta in repetate randuri:

Consumul in sezonul rece este mai mare (cu orice tip de automobil) si aceasta realitate trebuie bine cunoscuta de electromobilisti, pentru a planifica cu atentie re-incarcarea la drumuri mai lungi. Nu suntem de acord cu cei ce afirma ca masinile electrice nu pot fi folosite iarna in afara oraselor.

Tesla Model 3 long range – Las Vegas

O comparatie cu consumul mediu realizat in luna decembrie, in zona Las Vegas, de cealalta Tesla Model 3 long range din garajul nostru virtual, confirma impactul sezonului rece, chiar daca intr-un mod foarte diferit.

Temperaturile placute din acest sezon au eliminat nevoia de utilizarea a instalatiei de aer conditionat si „vegasteslagirl” ne uimeste cu frugalitatea cu care consuma electronii.

Consumul realizat in cei peste 1000 km parcursi in luna decembrie difera cu doar UN PROCENT fata de cel pe termen lung

Incepand din 2 decembrie consumul mediu de 141 Wh/km confirma ca Model 3 ramane in topul celor mai eficiente automobile electrice.

Dupa peste 20.000 km, consumul pe termen lung ramane sub 14 kWh pentru 100 de kilometri

Aceste valori medii sunt obtinute cu toate ca in diminetile mai reci si pe distante scurte este posibil ca valorile de consum sa urce considerabil.

Exemplu: un drum de 30km cu acumulatorul rece si temperaturi exterioare sub 5 gade Celsius, consumul poate creste cu peste 30%

Hyundai Ioniq (model 2018) – Sibiu

Ca de fiecare data cele mai bune informatii pe termen lung le primim saptamanal de la echipa Porsib, unde Ionica acumuleaza kilometri zilnic fara cea mai mica problema, rezultand in ZERO costuri de intretinere.

Sursa: Meteoblue

Dupa o saptamana considerabil mai calda decat aceasi perioada de anul trecut, consumul mediu realizat la Sibiu a fost cu 6% mai ridicat decat cel din 2018, ceea ce confirma ca pe langa conditiile meteo, multi alti factori pot influenta economicitatea unui automobil electric.

Cu multumiri adresate echipei Porsib pentru datele comunicate tot anul, le dorim vacanta placuta si Sarbatori Fericite !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.