Înmatriculări electrice globale 2020 – Tesla are 18% din piața mondială

După multă anticipație despre posibile recorduri în luna septembrie, înmatriculările globale confirmă cea mai bună lună la categoria vehiculelor 100% electrice, pentru majoritatea firmelor preocupate de tranziția spre mobilitatea electrică.

Dacă dominația Tesla cu Model 3 și locul doi ocupat de campioana Europei, Renault Zoe, nu mai sunt de mult o surpriză, instalarea pe locul trei a unui model nou, care se livrează deocamdată în SUA și Canada, a fost marea revelație a lunii și a primelor trei trimestre din 2020.

Cu Model Y produs doar la Fremont, în California, Tesla anunță un alt competitor major pe piața automobilelor electrice, de îndată ce producția va începe la Shanghai anul acesta și anul viitor la Berlin.

Alte vești bune din primele nouă luni ale anului:

  • Hyundai Kona, un model foarte îndrăgit în Romania, este pe locul patru global
  • Veteranul Nissan Leaf își menține atracția în cea mai nouă variantă, fiind un semn pozitiv pentru SUV-ul Aria
  • VW eGolf se retrage în glorie, după servicii aduse clienților și grupului VW, în cursa de evitare a amenzilor europene pentru depășirea emisiilor de CO2

După cum arată clasamentul înmatriculărilor din primele trei trimestre, Tesla și Model 3 nu mai pot fi depășite în 2020. De obicei comparația competitivă a diferitelor automobile se rezumă la performanțe, preț de achiziție, costuri de întreținere și preț de revânzare.

In realitate, succesul Tesla, atât cu Model 3 cât și cu Model Y, este datorat in mare măsura tehnologiei și performanțelor, dar mai ales experienței unice generate pentru client de la achiziție, la încărcare. Orice producător cu șanse să concureze cu Tesla, va trebui să construiască mai întâi o soluție la fel de simplă, rapidă și răspândită de încărcare, cum este in prezent rețeaua Super Charger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.