Înmatriculări europene primul trimestru – o lecție despre preferințele clienților

Cu siguranță mulți executivi ai firmelor europene sunt într-o situație dificilă, căutând explicații despre rezultatele înmatriculărilor de automobile 100% electrice din primul trimestru pe teren propriu.

Pe scurt, Model 3 a spulberat orice prognoze și declarații belicoase despre cum va depăși x sau y vânzările firmei californiene.

Chiar dacă Herbet Diess a scăpat de cel mai înverșunat dușman intern, plasând pe fostul șef al sindicatelor VW, Bernd Osterloh, într-un post călduț și bine plătit, cât mai departe de electrificare, (șef de personal la Traton, divizia de vehicule pentru transport greu a grupului VW), au rămas de convins acționarii și Consiliul de Administrație că zecile de miliarde investite în electromobilitate vor atinge obiectivul declarat de a depăși Tesla.

Cele trei modele ale grupului VW clasate în top 10: ID.3 + e-Up! + Audi e-tron, toate produse în Europa, însumează în primul trimestru 28.132 de exemplare, reprezentând 90% din numărul de Model 3 aduse cu vaporul din California și China. E drept că urca rapid în clasament ID.4, așa că rămâne o speranță pentru executivii VW să depășească măcar o lună Tesla in Europa, înainte ca Giga Berlin să ajungă la capacitatea proiectată de producție.

Alte extemporale sunt probabil redactate de executivii Renault, după ce înmatriculările Tesla în luna martie au fost de două ori mai mari decât cele de Zoe, produse tot în Europa, pe parcursul trimestrului I. Considerând că prețul mediu de vânzare pentru Model 3 este aproape dublu față de cel al îndrăgitului Zoe, rezultatul pare de domeniul absurdului, dacă nu ar fi pur și simplu un rezultat al deciziei clienților.

Dincolo de orice speculații și cârcoteli, rezultatul primului trimestru în Europa reprezintă o lecție fundamentală a comerțului de orice fel: decizia de achiziție aparține clientului și cumpărătorii europeni, la fel cu cei din China și SUA s-au decis într-un număr fără precedent pentru Tesla Model 3.

Întrebarea care ar trebui să frământe în continuare executivii europeni, rămâne: cum a reușit Tesla să livreze peste 24.000 de Model 3 în luna martie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.