Înmatriculări Franța – Dacia Spring pe locul 3 în decembrie

Conform statisticilor publicate de EVsales pentru piața franceză, modelul electric importat de Renault din China, denumit Dacia Spring, a intrat direct pe locul trei al înmatriculărilor de automobile 100% electrice din luna decembrie, cu 1721 de exemplare livrate.

Împreună cu ID.3, Fiat 500e și Renault Twingo lansate pe piața franceză în a doua jumătate a anului, Spring demonstrează interesul pentru modele electrice noi, cu preturi rezonabile, după subvențiile majorate de guvernul francez în luna iunie.

In Top 10 pentru întregul an 2020 se regăsesc patru modele lansate pe parcursul anului, un fapt promițător pentru electromobilitate în 2021, datorită ofertei mai bogate oferită de producători.

Aceeași observație ca și pe alte piețe majore europene este valabilă în Franța, unde piața auto a scăzut cu 26% în 2020, la un nivel de înmatriculări nemaiîntâlnit din 1975. In aceste condiții, autovehiculele electrice și hibrizii plug-in au atins o cota de piață de 11%, față de doar 3% în 2019 din totalul automobilelor noi livrate.

4 Responses

 1. Marcel spune:

  Și totuși, nu se știe un preț, măcar cel din Franța ?
  Sînt foarte interesat de model !

 2. Dan Boboescu spune:

  Oficial nu a fost publicat prețul pentru Romania. De speculații este plin satul electric…

 3. Cris spune:

  Nu știu de unde scoateți acel top căci pe siteul dacia.fr Dacia Spring nu exista in oferta.Au ,ca și noi pe dacia.ro,doar o prezentare cu câteva date.Daca nu e acolo cum poți să comanzi ?Ce preț,ce versiune,etc.De unde le iei ?
  Tot eu am o explicație;o fi vb de vreo flota și o comandă specială către pers juridică(firma de car sharing,livrări,etc)

 4. Dan Boboescu spune:

  Foarte probabil că este vorba de flota de demonstrație sau alt tip de comandă mare.
  Sursa informațiilor noastre este citată în articol EVsales și se găsește aici: http://ev-sales.blogspot.com/2021/01/france-december-2020.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.