Înmatriculări globale trimestrul I

Cu oarecare întârziere față de punctualitatea cu care eram obișnuiți de ani de zile, analiștii de la EV Volumes au compilat informațiile înmatriculărilor globale pentru automobile electrice și electrificate.

La câteva ore după publicare, diferite site-uri au preluat informațiile, le-au transformat în grafice originale și le-au postat cu propriile comentarii. De data aceasta vom proceda la fel.

Deși îl urmăresc cu atenție, de foarte mulți ani, pe Jose Pontes, care publica în prezent statisticile pentru Clean Technica, mă întreb de ce continuă amestecul BEV și PHEV în clasamentele lunare și anuale.

Chiar dacă acceptăm, sa zicem cazul Volvo CX 40 (20290 înmatriculări BEV și 7183 PHEV) unde varianta BEV reprezintă 73.9 % din total, tot va trebui să ne întrebăm ce caută BYD Song pe locul II al clasamentului?

Varianta BEV a reprezentat în trimestrul I doar 14% din înmatriculări, în timp ce 122.421 motoare termice se ascund pe podiumul global EV, sub eticheta PHEV!

Ca să scurtăm povestea, iată Top 15 global BEV, bazat pe informațiile preluate din CleanTechnica.

Sursa informațiilor: Jose Pontes, CleanTechnica

Dominația Tesla a devenit aproape de la sine înțeleasă și a căpătat în luna martie o valență nouă, după ce Model Y a devenit cel mai bine vândut model din lume, indiferent de motorizare, împlinind o alta ”profeție” marca Elon Musk.

Vestea bună este că, pe lângă modele chinezești, înmatriculate în marea lor majoritate (deocamdată) în China, alte cinci modele ale producătorilor globali au reușit să se strecoare în Top 15 (le-am marcat cu albastru deschis) alături de Model Y și 3:

  • VW ID.4, ID.3 și Audi Q4 – grupul Volkswagen
  • IONIQ 5 – grupul Hyundai-Kia
  • Volvo XC40

Dacă tot suntem la capitolul utilizării informațiilor furnizate de analiștii de la EV Volumes în diferite grafice, iată și unul care scoate în evidență creșterea de la an la an pe plan global a înmatriculărilor de automobile electrice și electrificate (BEV și PHEV) din ultimii cinci ani, reprezentând absolut întâmplător perioada de când există proiectul Electromobilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.