Înmatriculările europene de autovehicule electrice la nivel record după 11 luni

Cu toate că vânzările auto în Europa au scăzut cu 14% față de luna noiembrie 2019, cele electrice și electrificate continuă stabilirea de noi recorduri lună de lună.

Cu 166.000 înmatriculări pentru modele 100% electrice și hibrizi plug-in, totalul din primele 11 luni ale anului pandemiei a trecut pentru prima oară de un MILION în Europa.

Pe curba S de adoptare a noilor tehnologii, Europa se află după 11 luni, în primul punct de inflexiune, după ce a atins 10% din înmatriculările de automobile noi.

Din acest punct începe adoptarea accelerata a noilor tehnologii și o privire la statistica înmatriculărilor pe modele ne dezvăluie câștigătorii din 2020, dar aruncă o rază de lumină și spre competiția din 2021.

In Top 10 regăsim veteranii mobilității electrice și trei modele noi în 2020: mult așteptatul ID.3, Peugeot e-208 și VW e-Up!

Faptul că e-Up și Smart fortwo s-au clasat pe locurile 11 și 12, ar putea semnaliza că publicul european a redescoperit avantajele deplasării în orașe cu mini-automobile electrice, probabil si ca urmare a fricii de contaminare.

Succesul grupului Volkswagen în Europa este rotunjit de Audi e-tron (locul 5) și de veteranul e-Golf, care părăsește scena în 2020 după o foarte onorabilă poziție 4, rezultată cel mai probabil dintr-o combinație creată de întârzierea lui ID.3 și a amenințării amenzilor, din cauza depășirii cotei de emisii CO2 pentru flota produsă de grupul VW.

Privind la cele peste 1200 ID.4 înmatriculate pana la această dată în Olanda, dar și la perspectiva ca anul viitor piața europeană să beneficieze de livrări Tesla din Berlin pentru Model Y, în paralel cu Model 3 din California și Shanghai, competiția pentru buzunarele clienților europeni se va ascuți.

Cu siguranță un rol important în preferințele publicului va avea de jucat și primul model 100% electric lansat sub noul brand IONIQ, cu care grupul Hyundai – Kia va pași pe urmele succesului realizat cu Kona, clasat în 2020 pe locul 3 și Niro locul 8.

Privind la gama premium îmbogățită în acest an cu Polestar 2 și Volvo XC40 recharge și la anul cu trei noi modele Mercedes, dar și la mai accesibilul SUV electric Skoda Enyaq, 2021 promite focuri de artificii spectaculoase pe piața EV.

Cu speranța că tendința de achiziție a unor mini-automobile electrice pentru oraș va continua în 2021, gama oferită la final de an fiind tot mai diversă (Twingo, Fiat 500, Citroen Ami, etc) vom urmări cu mult interes creșterea unei competiții sănătoase, care sa genereze o mai mare diversitate a ofertei și o scădere reală a prețurilor de achiziție, de îndată ce volumul produs va satisface cererea, încă neacoperită în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.