Înmatriculările globale din primul trimestru în creștere cu 11%

Afirmația din titlu se referă desigur la modele BEV și PHEV, restul industriei auto fiind în aceeași derută începută în 2020, odată cu primul lock down, continuată cu criza chip-urilor, apoi cu cea a pieselor de tot felul și incepând din 24 februarie afectată direct de tragedia din țara vecină.

După publicarea informațiilor statistice de Jose Pontes în Clean Technica, am „curățat” topul global de hibrizii plug-in și rezultatul pentru modele 100% electrice arată după cum urmează.

Greu de știut ce poate fi în sufletul executivilor puși la cârma marilor firme tradiționale, care fac alergie doar la auzul numelui Tesla, dar dominația globală a firmei texane este atât de categorică după doar trei luni, că VW a nominalizat noi concurenți direcți: BYD, NIO și CATL.

Pentru a înțelege cât de mult s-a distanțat Tesla este suficient să amintim cele 297.618 înmatriculări în primul trimestru pentru Model 3 + Y au depășit numărul următoarelor OPT clasate în Top 10 global (292.306).

Cum va arătă clasamentul la final de an, când este de așteptat că atât Giga Berlin cât și Giga Texas vor începe livrări consistente de Model Y este foarte ușor de ghicit.

Alte informații din Top 15 global în primul trimestru:

  • ID.4 a reușit să urce o treaptă în clasament;
  • IONIQ 5 și ruda apropiată Kia EV 6 au pătruns în Top 15;
  • Xpeng este singurul startup care se menține cu P7 în top, în principal bazându-se pe piața din China, dar și cu mici exporturi în Europa.

1 Response

  1. Gabi spune:

    Concluzia e clara: deocamdata are lumea bani (multi) de dat pe masini Tesla, dar in momentul in care chinezii vor aduce si ei masinile (la maxim jumatate de pret fata de Tesla) in Europa si in restul lumii, presimt ca lucrurile se vor schimba dramatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.