Mini-excursii de vară cu Citigo și e-Up!

După ce ieri v-am informat cum a trecut Marcel de 40.000 km în doar opt luni cu Spring-ul, astăzi vom arunca o privire mai atentă la consumul mediu realizat de colegii din grupa mică, cea formată din Citigo, e-Up și două Dacia Spring.

Întâmplător, atât Laszlo (eUp, Cluj) cât și Doina cu Wiwi (Citigo, Timișoara) au avut în program excursii pe distanțe mai lungi decât rutina zilnică de naveta din spațiul peri-urban.

În timp ce Laszlo a dat o fugă până la Turda, Doina și Wiwi au fost în vizită la Ramna, la 77 km de Săcălaz, unde locuiesc.

Despre această călătorie Wiwi ne scrie:

În 14 iulie am fost la Ramna prin Buziaș-Silagiu și înapoi. Peisajul e foarte fain, dar după ieșirea din Timiș, câțiva kilometri carosabilul e groaznic.

În plus, Goe, cum este denumit cu drag micul Citigo, care își face impecabil datoria de mai bine de doi ani, a primit numere verzi, să știe toată lumea că se hrănește cu electroni.

Laszlo – VW e-Up!

eUP!-ul din Vlaha a făcut 331 km săptămâna trecută.

Printre drumurile obișnuite, scurte, a fost unul ieșit din comun. Și anume o deplasare până la Turda și înapoi.

Nu ar fi ceva de menționat, cu excepția faptului că la întoarcere am ales autostrada și cam de la prima treime a drumului am setat cruise control-ul la 130 km/h (GPS 125km/h). Rezultatul a fost un consum accelerat de electroni cu o medie de viteză pentru acel drum de 69 km/h.

AC on la 22oC. Temperatura afară 27 grade. În mașină două persoane. La sosire sistemul arata că am parcurs 82 km și mai pot merge 73 km (de la încărcare 80%), ceea ce este în concordanță cu producătorul, care susține că autonomia „cutiuței” este între 160km-260km.

Fun fact: între altele, am depășit un BMW 735i de fabricație relativ nouă, iar pe fața șoferului se vedea uimirea (păcat că nu am putut face o poză), venind de la faptul că o mașină cam de dimensiunea unei conserve și pe deasupra și electrică se deplasează atât de repede. Nu mă băgați în seamă, probabil își făcea „siesta” omul între reprizele de 200-220km/h. 😀

Mașina se comportă acceptabil la viteze mari, lăsând la o parte consumul evident (mai ales pe A3 și dealurile sale) și o gălăgie deranjantă de la paravânturile montate, a fost fun să vezi că poate mai mult de 100 într-un ritm susținut.

Viteza nu e pentru aceste buburuze, parcă există o presiune constantă în ceafă: „Oare ce se întâmplă în caz de pată de ulei pe jos?” Nu cred că voi repeta aceasta experiență. Cum spunea Dany Glover: „I’m too old for this shit”. 

Consumul mediu săptămânal

În timp ce consumul ceva mai ridicat (10.6 kWh/100 km), datorită mini aventurii pe autostradă a eUp-ului, se suprapune cu cel obținut de Mihai cu Spring-ul din Fălticeni (10.5 kWh/100km), Wiwi raportează cea de a șaptea săptămână cu consum mai mic de 9 kWh/100km. Modul economic de condus, nu mai poate fi o întâmplare în aceste condiții, mai ales dacă privim la valorile foarte apropiate de anul trecut:

  • 8.7 kWh/100km în aceeași săptămână din 2021
  • 8.4 kWh/100 km în 2022

Drumuri bune, tăcute și curate, tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.