Model Y, IONIQ 5 și Enyaq – Grupa Mare în săptămâna 52 și cum V2L a salvat Crăciunul unei familii din Australia

Una din sutele de întrebări iraționale pe care le auzim frecvent este legată de penele de curent, ce faci când “se ia curentul”. Ei bine pentru o familie din Australia mașina electrică nu a fost o povară, ci o salvare. Andrew Panshin, un șofer de autobuz din New Beith, în Logan, sud de Brisbane, a rămas fără curent timp de aproximativ două zile, începând cu ora 21:00 în seara de Crăciun, în timp ce el și cei 17 membri ai familiei sale sărbătoreau sezonul festiv.

Andrew Panahin

În timp ce unii locuitori din zona afectată de furtună se întrebau cum să împiedice mâncarea de Crăciun să se deterioreze, Panshin a simplificat lucrurile conectând frigiderele și congelatoarele sale la mașina electrică.

El a spus că funcția “vehicle to load” (V2L) a mașinii sale electrice BYD ATTO3 de 50.000 de dolari australieni i-a permis, de asemenea, să alimenteze un ventilator de podea și telefoanele mobile.
“Aveam ceainicul pornit pentru a face ceașca noastră de ceai de dimineață și air-frayerul pentru a încălzi niște mâncare cu adevărat nesănătoasă”, a spus domnul Panshin.
“Ne-a ajutat să trecem peste. Nu l-am cumpărat din acest motiv, dar face treaba.”
“Am fost fără curent timp de două zile și am fi putut să mai avem încă trei zile cu ușurință.”

Sursa: https://amp.abc.net.au/article/103287984

CONSUMUL MEDIU SĂPTĂMÂNAL AL GRUPEI MARI

Andu – Model Y Long Range, București

În ultima săptămână din an, am parcurs peste 800 km, făcând drumuri la rude, Pitesti-București dus-întors și București-Ploiești dus-întors. După mult timp, am avut parte de un consum mai scăzut, iar asta din cauza faptului că nu au mai fost drumuri scurte unde mașina să consume mai mult pentru a se încălzi. Încărcările au fost efectuate la muncă, la rude, la Elmotion Topoloveni, la o stație EnelX unde am folosit abonamentul lor de încărcare și la o stație Renovatio, întrucât eram în grabă și aveam nevoie de o stație cu putere mare.

Raportul săptămânii 25-31 decembrie:

• Distanța parcursă: 817 km
• Consum mediu: 18,5 kWh/100 km
• Cost total: 82,04 lei
• Cost mediu/100 km: 10,04 lei

Cristi – Model Y Performance, Brașov

Datele pentru săptămâna 25-31 decembrie sunt următoarele:

  • distanță parcursă: 770 km
  • consum mediu: 16,6 kWh/100 km
  • energie consumată în deplasare: 127 kWh
  • energie consumată staționar: 12 kWh
  • încărcări acasă: 178,5 kWh, cost 132 lei
  • încărcări DC: 0
  • încărcări Supercharger: 0
  • cost mediu per 100km: 17 lei

Mihai – Skoda Enyaq, Bacău

În săptămâna 25-31 decembrie, am parcurs cu Skoda Enyaq iV80 un total de 384 km, din care 150 km în afara localității.

• Consumul mediu a fost de 25,3 kWh/100 km.
• Am încărcat doar acasă, prin Hidroelectrica.

Ovidiu – Model Y Performance, București

MYP “Tardis” a parcurs 266 km, consumând 49 kWh de energie, cu un consum mediu de 18,6 kWh/100 km. Conform teslamate, avem o medie de 30 km/h, cu un consum mai mare raportat, întrucât cuprinde și pierderile din standby (sentry, preconditionare, etc).

Temperatura medie în timpul deplasărilor a fost de aproape 10 grade Celsius, neașteptat de mare pentru această perioadă a anului, iar împreună cu traficul lejer de după Crăciun au dus la un consum de “primăvară”. În prima săptămână a lunii decembrie au fost puțin peste 2 grade, iar săptămâna trecută aproape 10 grade!

Costuri 0 cu încărcarea pentru săptămâna trecută, efectuate la birou.

Tudor – Hyundai IONIQ 5 – Timișoara

În perioada 25-31 Decembrie IONIQ 5 RWD a parcurs 593 km cu un consum de 22,7 kWh/100 km. Consumul ceva mai ridicat s-a datorat deplasării spre județul Cluj pentru petrecerea revelionului cu rudele. Am circulat pe autostrăzi cu viteze setate pe ACC cuprinse între 130 și 140 km/h, iar singura încărcare de pe traseu a fost la Rompetrol Orăștie pe A1, unde au o mâncare excelentă și stații de încărcare rapidă. Aici am stat 21 min cât timp am luat prânzul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.