Noul IONIQ 5 depășește în aprilie vânzările de Kona

Din raportul vânzărilor globale ale grupului Hyundai pentru luna aprilie, reiese că producția pentru IONIQ 5 a demarat în luna aprilie și majoritatea exemplarelor au fost expediate spre Europa.

Nu este clar dacă motivul pentru care firma coreeană pare să aloce preferențial cantitățile limitate de chipuri obținute de la furnizori pentru noul model, dar cert este că IONIQ 5 a depășit pentru prima oară în luna aprilie numărul de vânzări al îndrăgitei Kona.

In timp ce din cele 3.219 IONIQ 5 vândute anul acesta doar 114 au fost livrate în Coreea de Sud, situația este exact pe dos pentru modelul Nexo cu pilă de hidrogen.

Din cele 3435 exemplare livrate în 2021, 2909 au fost destinate pieței coreene (84%), care face mari progrese spre o economie bazată pe hidrogen. Aprilie a fost o lună record pentru Nexo, când 1265 exemplare reprezentând 91% din vânzări au rămas în Coreea.

La fel ca Japonia și China, mari economii producătoare de automobile dar fără resurse proprii de petrol, Coreea caută alternative energetice punând accentul pe variantele cu acumulatori, dar pregătind in paralel soluții cu hidrogen, în special pentru transportul greu pe distanțe lungi.

Așteptăm cu foarte mult interes primele IONIQ 5 în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.