Noutăți despre execuție și job-uri la Tesla GigaBerlin

Dacă momentul anunțării noii fabrici Tesla în Europa a fost o surpriză, locația Gruenheide, în apropiere de Berlin, a fost interpretată ca o lovitură abilă țintită spre industria auto germană, care a investit in ultimele decenii foarte mult în China, SUA, Europa Centrala și de Est, cu alte cuvinte oriunde altundeva decât în Germania.

Dintr-un interviu acordat de primul ministru al landului Brandenburg, Dietmer Woidke, pentru MOZ.de, aflăm că investiția Tesla este cea mai mare din Germania de Est începând din anii 1990, imediat după reunificarea Germaniei.

Pe lângă cei 10.000 pana la 12.000 angajați Tesla de la Giga Berlin, politicianul atrage atenția asupra locurilor de munca generate la furnizori și semnalul pozitiv transmis de investiția Tesla despre utilizarea energiei regenerabile și ridicarea unei economii moderne în partea de Est a Germaniei.

Landul și guvernul federal au demarat extinderea infrastructurii necesare traficului de mărfuri și persoane pentru GigaBerlin, în prezent fiind în derulare o conexiune la autostrada și noua gară.

Producția de acumulatori la Gruenheide re-confirmată

Discuțiile destul de confuze despre producția, apoi abandonarea, apoi din nou confirmarea de către Elon Musk, în timpul conferinței de raportare a rezultatelor din trimestrul al II-lea, a producției de elemenți și acumulatori la Gruenheide, vin pe fondul limitării producției și lungirii listelor de așteptare pentru automobile electrice în Europa, tocmai din lipsă de acumulatori.

Primele linii de asamblare Northvolt în Suedia și JV-ul cu Volkswagen de la Salzgitter vor livra acumulatori în 2022 si 2023. Proiectele furnizorilor asiatici, LG Chem și CATL in Germania, vor fi finalizate spre sfârșitul anului 2021.

Cum poate Tesla produce acumulatori cu un an mai devreme lângă Berlin? rămâne o întrebare care frământă mulți executivi din lume auto.

Anunțurile de angajare Tesla la Berlin continuă cu frecvență tot mai mare, și cel puțin cinci persoane căutate de recrutori, confirmă ca elemente și acumulatori pentru Model Y asamblat la Gruenheide vor fi produși pe plan local

  1. Process Engineer, Cells;
  2. Manager Quality Cells;
  3. Equipment Development Engineer, Cell Manufacturing;
  4. Technical Program Manager, Cells;
  5. Cell Process Engineering Process Engineer, Cells

De ce are Tesla nevoie de o fabrică în Europa?

Europa devine o piață tot mai importantă pentru vehicule electrice, susținută de politica de incurajare a Comisiei Europene, dar și de guvernele Franței, Germaniei, Austriei și Spaniei (pana în prezent), care au suplimentat subvențiile pentru tehnologii și automobile verzi.

Dificultatea livrărilor din California, cu vapoare ce traversează canalul Panama și înfruntă furtunile din Atlantic, devin evidente cu o privire la înmatriculările de Model 3 în Europa din luna iulie, după efortul major din iunie, pentru un final cât mai bun al trimestrului II.

În plus, chiar dacă GigaShanghai asigură livrările pentru piața din China, știri proaspete din Fremont indica ca în celebrul cort, unde s-a lansat Model 3, este pe cale de instalare o noua linie de asamblare, pentru a asigura cererea globala de Model 3 și Model Y pentru SUA și Canada, până la finalizarea, anul viitor, a proaspăt anunțatei GigaAustin în Texas.

După ce atrăgeam ieri atenția că în Germania au fost înmatriculate doar 154 de Model 3 în luna iulie (pe baza informațiilor furnizate de KBA), găsim în statisticile EVsales (care includ și hibrizii pulg-in) doar NOUĂ înmatriculări în Belgia, PATRU în Spania și 22 în Norvegia.

În acest context și cu presiune concurențială crescută din partea grupurilor Volkswagen, PSA și Hyundai-Kia în Europa, Giga Berlin capătă o nouă magnitudine de importanță din toate punctele de vedere.

Viteza cu care se construiește noua fabrica Tesla este evidentă din numeroasele video postate pe youtube. O mostră recentă, găsiți mai jos.

2021 se anunță un an cu adevarat interesant pentru electromobilitatea globala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.