TOP 25 înmatriculări pe cea mai mare piață europeană

Din comunicatul de presa KBA – Kraftfahrt-Bundesamt de la începutul săptămânii, știam că o categorie mixta denumită „tracțiuni alternative”(hibrizi, plug-in și electrice) au acaparat 22% din piața germană în luna iulie.

Am asteptat cu interes publicarea statisticilor pe modele, ca sa putem analiza categoria care ne intereseaza cel mai mult, cea a vehiculelor 100% electrice, din cel putin doua puncte de vedere:

  1. Fiind cea mai mare piață auto din Europa, înmatriculările de electrice din Germania influențează considerabil rezultatele europene, chiar și atunci când cumpărătorii francezi înmatriculează mai multe modele electrice, cum s-a întâmplat în prima jumătate a anului.
  2. Fiind piața second hand preferată de numeroși români, o privire la înmatriculările actuale din Germania, indica ce modele vor fi disponibile în câțiva ani, la preturi mai accesibile.

Înmatriculări pe modele

VW Golf și Renault Zoe rămân dominante în Germania, cu mențiunea că în luna iulie ZOE a fost în fruntea înmatriculărilor.

Cele doar 154 de Model 3 din iulie, dovedesc foarte clar de ce are Tesla nevoie de fabrica din Berlin. După efortul cu livrări masive spre finalul trimestrului II, următoarele vapoare se lasă așteptate, pană la noul val spre finalul trimestrul III. Oricum luna septembrie se anunță fascinanta pentru electromobiliști în Germania, dacă VW va putea onora promisiunea livrării celor 30.000 de ID 3 first edition.

Cu peste 1300 de exemplare livrate în iulie, VW Up se instalează pe locul 4 în clasament, înaintea colegului de echipa Audi e-tron, cu doar 656 SUV-uri livrate în iulie.

Aportul fabricii din Cehia la producția și distribuția Kona se face remarcată cu cele aproape 1700 exemplare înmatriculate, plasând Kona pe locul trei (după ZOE și Golf) în clasamentul înmatriculărilor din iulie.

Cât de mult are nevoie Nissan de noul Ariya în Europa, este evidențiat de poziția cu numărul 15 a fostului campion mondial, fiind depășit de patru modele de oraș apărute pe piață în 2020 (Mini și tripleta VW: eUP, Citigo, Mii), de Porsche Taycan, de ambele modele Kia (Niro și Soul) și aproape egalat de Hyundai Ioniq, la o diferență de doar 77 de exemplare, după primele 7 luni ale anului.

Semnalele pozitive despre înmatriculările din august, ne dă încredere că bonusul suplimentar de 3000 euro pentru vehicule electrice și reducerea cu 3% la TVA pana la finalul anului, vor accelera înmatriculările pentru electrice, dacă producătorii vor onora comenzile.

Apoi urmează Big Bang SEPTEMBRIE, o luna electrizantă, pentru cărțile de istorie automobilistică, când ne așteptăm să vedem ID 3 preluând conducerea înmatriculărilor în Germania, pentru mult timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.