Peugeot 208 și Opel Corsa – răzbunarea electro-leului

Laura face parte din a doua promoție de participanți la proiectul Electromobilitate și, cu ajutorul lui Tudor, ne transmite în fiecare săptămână informații despre electro-leul mic (Peugeot e-208) începând cu 29 iunie 2020, de mai bine de doi ani.

Entuziasmul primilor kilometri a trecut de mult, deși plăcerea și simplitatea condusului electric a rămas la fel de vie, ca și aprecierea economiei substanțiale realizabile cu orice model electric încărcat acasă.

În comparațiile săptămânale cu modelul înrudit, Opel Corsa, conduse de Răzvan și Dan, preponderent în București, electro-leul Laurei a avut de obicei un consum mediu mai mare în Timișoara, unde proasta semaforizare limitează viteza medie la aproximativ 20 km/h.

Graficul este dificil de urmărit în sezonul 2021-2022, cu cinci participanți, între care locul absolvenților noștri Răzvan și Dan, a fost luat de Claudiu (AB) și Bogdan (B).

Într-o formă simplificată, evoluția consumului mediu săptămânal este mai ușor de descifrat. Peugeot-ul Laurei nu mai este cel mai gurmand, pofticios, înfometat și alte epitete pe care i le-am atribuit în ultimii doi ani.

Drumurile pe autostradă cu viteze mai ridicate de care ne scrie Claudiu, cât și traficul într-un București canicular descris de Bogdan, au rezultat într-o surpriză:

  • pentru prima dată electro-leul Laurei a raportat cea mai mică valoare de consum în echipa din care face parte!

În direct cu proprietarii

Claudiu – Corsa, Alba Iulia, 14.900 km

  • Distanță: 695 km
  • Consum: 16,3 kWh/100 km
  • Viteza: 42 km/h

Am utilizat mașina mult mai frecvent pe distanțe mai scurte, pornind la drum de mai multe ori pe zi. Ritmul a fost unul alert ori de câte ori am condus mașina. În drumurile mai lungi, în special pe autostradă, am mers mult mai repede decât obișnuiam la început, când nu cunoșteam autonomia mașinii.

Am folosit modul Sport aproape tot timpul în oraș. Doar soția a condus mai domol. 

Am încărcat 15-20 kWh la Mercedes Aliat/eCharge în Tg. Mureș la stație dublă CCS de putere 150 kW, foarte rezonabil plasată lângă Azomureș, la ieșirea din Tg Mureș.

Bogdan – Peugeot 208 (model 2022), București, 2100 km

Săptămâna 04.07-10.07 a fost una cu puțini km, făcuți prin trafic, cu temperaturi ridicate, deci consumul a crescut considerabil.

  • Distanța totală: 73 km
  • Viteza medie 18 km/h
  • Consum mediu: 18.7 kWh/100km

Încărcare de acasă.

Am reușit să o înmatriculez între timp, direct cu numere verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.