Primele excursii electrice lungi – cu sau fără pasageri?

Weekendul acesta m-a găsit la munte, în județul Harghita. Am ales o locație destul de izolată, fără semnal la telefon și pe generator de curent.

Oricum uitasem să îmi iau cablul de încărcare de acasă, deci nu am încărcat la cabană. Drumul a fost bun în mare parte, dar ultima porțiune de 10 km a fost sub orice critică…drum forestier. Deși sunt multe cazări frumoase de-a lungul drumului, acesta nu este amenajat și mai mult este distrus de lucrările la canalizare. 

Cazarea în sine o recomand, o cabană în mijlocul unei păduri de brazi, fără nici un suflet de om pe o raza de patru kilometri. Ciubăr cu apă caldă, duș încălzit solar și multă, multă liniște. 

Drumul…

Cred că a fost cel mai stresant drum cu ID.3 de până acum. Nu neapărat datorită faptului că a fost cel mai lung, ci pentru că nu l-am planificat eu corect.

Plecarea vineri a fost relativ târziu, după ora 12. Amicii cu care am fost doreau să ajungem până seara, ca să ne putem bucura de cazare, dar am întâlnit multe obstacole pe traseu. Greva TIR-urilor pe porțiunea dintre Alba Iulia și Sebeș, apoi lucrări la drum și o întârziere de o oră în apropiere de Târgu Mureș. Astfel pauzele adăugate pentru încărcări au adus un plus de comentarii de la pasageri și stres suplimentar pentru mine.

Am plecat cu 100% SOC din Timișoara, dar plimbările prin oraș de dimineață și luatul de acasă al pasagerilor au adus SOC la 80% la ieșirea din oraș.

Încărcările le-am făcut pe grabă încercând să diminuez timpul total parcurs, dar asta m-a adus cu un SOC de 5% noaptea, pe porțiunea finală de drum spre cazare. Faptul că nu am anticipat o urcare susținută după Sovata mi-a cauzat panică (zonă fără semnal, autonomie care scădea rapid, și kilometrii mai mulți de făcut până la destinație decât indica mașina cu bateria rămasă).

Povestea s-a repetat și la întoarcere, unde deși drumul a durat sensibil mai puțin am făcut din nou economie de timp la cele trei încărcări:

  • Joseni – EVMag (stație de 22KW) – încărcare scurtă care să mă ajute să ajung la Sovata.
  • Sovata – Kaufland (stație proprie). Neavând posibilitatea de a încărca la cazare am plecat cu baterie puțină și am încărcat foarte puțin la Joseni, cât să îmi ajungă până la Sovata unde speram eu să găsesc o stație de 50 kW funcțională. Din păcate aceasta era defectă și am încărcat din nou la 22 kW, din nou puțin, cât să îmi ajungă până în Târgu Mureș. Știu că aveam și alte opțiuni în Sovata, dar pierdeam probabil prea mult timp să mă fâțâi de la o stație la alta.
  • Târgu Mureș – am făcut plinul la HyperChargerul Renovatio. Mașina a încărcat cu maximul de 100 kW, cât poate ID.3-ul.
  • Sebeș – Kaufland/Renovatio -> deja obosit, cu pasagerii iritați că nu mai ajungem acasă, am făcut greșeala să încarc la limită și astfel am fost nevoit să merg ultimii 30 km de pe A1 până la Timișoara cu 90 km/h și fără climă.

Chiar și așa am ajuns la destinație pentru prima oară cu 0% SOC, practic când am parcat mașina în fața casei nu mai aveam deloc baterie și a trebuit să trimit ultimul pasager cu Uber acasă. 

Per total a fost un drum nefericit, în mare parte datorită mie care din dorința de a mulțumi pasagerii și a scurta timpul petrecut la încărcări am creat stres suplimentar și am fost aproape să rămân în pana prostului de mai multe ori pe traseu.

Dar conducem și învățăm, asta înseamnă până la urma viața cu o mașină electrică, să te adaptezi, să planifici mai bine, și să iți pui în temă pasagerii cu ce se va întâmpla pe drum…înainte să pornească la prima călătorie electrică. Și neapărat data viitoare o cazare cu posibilitatea de a încărca peste noapte. Ar fi schimbat mult experiența la drumul de întoarcere, unde nu ar mai fi fost nevoie de patru încărcări.

O să revin cu un articol mai amplu care să detalieze experiența din acest trip, cel mai lung care l-am făcut cu ID-ul până acum. Ceea cea am observat este ca ID.3 are consum foarte apropriat (dacă nu chiar identic) cu ID.4 (comparând drumul făcut de Laurențiu în acest weekend 982 km cu 15.1 kWh/100 km consum mediu pe traseul Cluj – București – Cluj). Ceea ce e surprinzător, pentru ca ID.3 e o mașină mai ușoara.

VA URMA

2 Responses

  1. Vlad spune:

    Salut. Oare la ce Hypercharger te referi? Unde este?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.