Primul ID.3 din echipa noastră a atins 40.000 km

Probabil cel mai important eveniment din această săptămână, pentru echipa ID.3 din cadrul proiectului Electromobilitate, este atingerea bornei de 40.000 km de Alexandru (B), cu cel mai testat, măsurat, verificat, fotografiat și filmat exemplar din cele șase monitorizate începând din 19 octombrie 2020.

Un glitch de soft semnalat de Marcel (CJ), confirmă ceea ce a devenit o informație cunoscută de majoritatea electromobiliștilor:

  • VW produce mașini bune, dar softul mai are nevoie de multe cicluri de îmbunătățire, care din păcate întârzie mult peste termenele promise.

Valorile de consum comunicate de colegii noștri se încadrează în așteptările pentru acest sezon, maximele fiind semnificativ mai reduse decât cele din sezonul rece, iar minimele mergând spre valorile WLTP.

Despre condițiile și călătoriile electrice, tăcute și curate, în care s-au realizat aceste valori de consum și alte experiențe cu ID.3 aflați în continuare direct de la proprietari.

Alexandru – București

În săptămâna 6-12 iunie am parcurs 464 km cu un consum mediu de 15.6 kWh/100km.

Din această distanță, 200 km au fost făcuți pe autostradă la +/- 120 km/h cu AC pornit, restul prin oraș și împrejurimi cu viteze mici și AC-ul la nevoie. Costurile tot 0 lei și pentru această săptămână.

Săptămâna aceasta am atins două praguri: 40.000 km și 10.000 kWh trecuți prin baterie. La un calcul estimativ, ar ieși o medie de încărcare de 25 kWh/100km all time, fără pierderile la încărcare. Raportând la valoarea consumată ar ieși cca 23.5 kWh/100km, dar cum eu nu folosesc precondiționarea, tind să cred că ID3-ul raportează eronat consumul din bord.

Am observat și că bateria ar avea din nou 56 kWh capacitate totală, la fel ca în iarnă, valoare ceva mai optimistă pentru că bateria a fost încărcată și a ajuns la temperaturi mari – 32-35 grade C în timpul încărcării.

Marcel – Cluj

Date pentru intervalul 6-12/06:

  • Km parcurși: 440
  • 65 kWh încărcați 2x AC, cost 0
  • 11,9 kWh/100 km consum
  • Temperaturi la momentul călătoriilor 20-25*C

S-a terminat școala și orașul pare mai liber, în special dimineața și după ora 17, drumuri pentru naveta la lucru și unul de 110 km Cluj-Dej și retur.

O prima eroare după 34.000 km, care după o scurta oprire a dispărut înainte de a începe să caut care ar putea fi cauza, până la urmă cred că a fost ceva din soft dacă în urma opririi sistemului a dispărut.

Călin – Cluj

Pentru mine săptămâna ce a trecut s-a încheiat cu 49 km, parcurși doar în regim urban și o singură încărcare de 12 kWh, la o stație publică, gratuit. AC a fost setat la 19 grade Celsius.

Mică povestioară pe lângă ☺
Weekendul acesta am fost într-o mini excursie în Ungaria, până la Hajduszoboszlo (Recomand !). Am mers cu o Kia Sportage 1.6 TGDi HEV, pentru a testa mașina la drum lung.

Traseul a fost Cluj-Oradea-Hajdu (cu 50 km autostradă). Am condus mașina cât de economic cu putință în ritmul traficului iar pe autostradă 110 km/h. Acestea sunt valorile pentru dus și întors:

Total călătorie Cluj – Hajdu
Total călătorie întoarcere Hajdu – Cluj

Per total, mașina e confortabilă și se descurcă bine în multe situații. Cel mai mult am apreciat existența butoanelor fizice, mai ales pentru Radio, ACC sau Auto-Hold.

Dan – Timișoara

Consumul mediu săptămânal – echipa ID.3 (Cosmin în delegație)

Pentru amatorii de statistici, graficele ce consemnează valorile comunicate de participanți pentru ultimele 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.