S3 Status săptămânal VW ID.3 și Megane E-tech

Introducere

Vremea din ultima perioadă ne dă multe bătăi de cap, fie este prea caldă, fie temperaturile scad brusc, cert este că un dezechilibru la nivel planetar există, iar cei care tratează totul ca o conspirație a autorităților nu fac altceva decât să adâncească acest dezechilibru.

Datele săptămânii

Vești bune din partea ambelor modele urmărite în acest articol: ID.3 și Megane E-tech.

ID.3-ul lui Călin a fost reparat extrem de rapid și cu o seriozitate maximă din partea service-ului. În cazul în care nu ați urmărit de la început problema descrisă, Călin a avut un modul al bateriei construit de roboțelul decalibrat, iar modulul afecta întreaga baterie printr-un range mai mic și impredictibilitate spre capetele stării de încărcare (sub 10% și peste 90%).

Ca să verificați dacă și voi sunteți prinși în Recall-ul pentru baterii, urmați link-ul următor:

https://www.volkswagen-bahrain.com/en/owners.html?fbclid=IwAR0VntfJ5V0-0S9XF1oYBL1qOKmClivHL19wNHOLsjRcJeuyWxOu0yHdwEk#vin-lookup

Megane-ul E-Tech al lui George a primit un update OTA, destul de generos, de peste 800Mb.
Funcția aceasta a mașinilor din noua generație mi se pare extrem de binevenită, până acum nu foarte mult timp, pentru a beneficia de o actualizare (însemnată sau mai puțin însemnată) trebuia să te prezinți la un service. Din fericire nu mai este cazul cu actualizările OTA.

Gândul că unele mașini devin mai bune cu trecerea timpului era privită ca o utopie în trecut, greșesc?

Datele colegilor

În săptămâna 3 (16-22 ianuarie) Echipa ID.3 a parcurs 1145 km și un consum de 16.5 kWh/100km, în timp ce Megane-ul E-tech condus de George a parcurs 330 km cu un consum de 14.1 kWh/100km.

Consumul este bineînteles ajutat de temperaturile ceva mai mari din perioada neobișnuit de caldă a lunii ianuarie 2023.

Călin (CJ) – ID.3

În cea de-a treia săptămână din ianuarie am parcurs doar 38 km urbani, consum mediu 17.1 kWh/100km. 

Temperaturile la Cluj au fost între 4 și 10 °C, prin urmare consumul corespunde temperaturilor săptămânilor de toamnă.

Mașina a stat în service de miercuri până vineri ( dou[ zile) pentru acțiunea de înlocuire a unui modul din baterie. Totul s-a rezolvat fără probleme.

Bonus : Mașină spălată și încărcată 100% cu poze bonus ID3-ului:

Opinie:  Comparativ cu anul trecut, diferența de consum și temperatură este absurdă, și de-a dreptul îngrijorătoare din punctul meu de vedere.
În actualul context  geopolitic este bine venită vremea mai caldă, însă din punct de vedere ecologic și chiar al ritmului uman e dezastruos!

Marcel (CJ) – ID.3

Datele săptămânii 16-22/01 le găsiți mai jos:

 • Distanța parcursă: 821 km,
 • Consum: 16.10 kWh/100km,
 • Încărcări: 129.63 kWh,
  • 4xAC 69.44 kWh,
  • 2xDC 60.19 kWh
 • Cost încărcare: 0 Ron (încărcare la locul de muncă).

Din nou nimic special, drumuri cu ocazia zilelor libere mai mult în afara orasului, primul pesisaj de iarnă în zona de nord-vest, care a și dispărut în două zile.


Temperaturi între 5-14 grade în trend cu săptămânile trecute.

George (AR) – Megane E-tech

Datele pentru Megane E-tech 15.01.2023-22.01.2023:

– 330 km parcurși în total;
– 80% din kilometri sunt făcuți la naveta pe temperaturi între 0 și 4 grade, iar restul nevoi cotidiene pe temperaturi 4-10 grade C;
– consum mediu 14.1 kWh/100km;
– am primit între timp un update destul de mare, aproximativ 806 Mb, dar ultimele 2 puncte sunt mai interesante, acestea așteptând pentru a fi activate, plus 2 updat-euri ce urmează să vină;
– fără probleme în continuare.

Alex (B) – ID.3

În săptămâna 3: 16-22 ianuarie am parcurs 286km cu un consum mediu de 17.5kWh/100km.
Comparativ cu săptămâna trecută, când am staționat cu climatizarea pornită, plus mers mai anevoios, săptămâna aceasta am avut drumuri mai libere și nu a fost nevoie să stau pe loc în mașina.

Zilele trecute primisem notificare să instalez un update, fără prea multe detalii. Eu având 45% baterie, alerg spre stația de încărcat să completez până la 60% să fiu sigur că se instalează bine.
Ei bine, nu a mai apărut nicio notificare de update OTA ulterior. Rămâne să văd în zilele de miercuri sau joi (când sunt update-urile din nou lansate) dacă îl pot instala.

În loc de concluzii, vă adresez o întrebare, câți kilometri credeți că vor rezista bateriile celor două modele ID.3 și Megane E-tech până la atingerea stării de sănătate (SOH) de 70%?

2 Responses

 1. Cristian spune:

  Tehnic vorbind la una din ele deja asupra bateriei s-a intervenit. Ca a fost o sudura proasta sau au inlocuit un/niste elementi nu ai d eunde sa sti. Asa ca raspunsul c orect e ca deja la ID3 acumulatorul nu a tinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.