T.H.O.R. – noutăți ECO GP și ECO Challenge

T.H.O.R. CÂȘTIGĂ PRIMA ETAPĂ DE ECO GP – PERPIGNAN (FRANȚA)

Asociația T.H.O.R. s-a aventurat într-o călătorie impresionantă de peste 5.000 km, pentru a participa la prima etapă a Campionatului EcoGP 2023, dedicat vehiculelor electrice. Evenimentul a avut loc în Perpignan, Franța, în perioada 28-29 mai 2023.

Claudia și Vlad, colegii noștri, au parcurs această distanță notabilă utilizând un Model 3 SR+ din anul 2021 și un Model S P85D.

Circuitul a fost unul plăcut și bine amenajat, având o lungime de aproximativ 2,5 km. Fiind situat în centrul orașului traficul public a fost închis pe parcursul competiției.

Prima cursă a venit însoțită de un festival dedicat electromobilității, promovat de către oraș, în care au fost implicate mai multe mărci și inițiative.

Competiția s-a desfășurat sub forma unei curse de 8 ore, împărțite în două etape: una de 5 ore, care a început duminică seara la ora 19.00 și a continuat până la miezul nopții, iar a doua etapă a fost programată de la 5.00 dimineața, până la 8.00 dimineața. Între cele două etape, orice încărcare sau manipulare a fost interzisă.

La start, au fost prezente 19 echipe, reprezentând o diversitate de mărci și modele. Printre noile apariții se numără Hyundai Ioniq 6, Mercedes EQS 450+, Audi Q4 40 e-tron și Opel Vivaro E300.

Toate echipele au început cursa cu un nivel de baterie maxim de 50 kWh.

În cursă a concurat din partea T.H.O.R. un Model 3 2021 SR+, acesta fiind un model ideal pentru o astfel de întrecere, având doar un motor, pe puntea spate, și cea mai bună eficiență dintre modelele Tesla.

După prima etapă de 5 ore, echipa T.H.O.R. s-a clasat pe locul doi, cu 101 tururi, la o distanță de 5 tururi față de liderul Mercedes EQS 450+.

Situația s-a schimbat radical în a doua etapă, când majoritatea echipelor au început să intre pentru a se încărca. Din fericire, datorită strategiei excelente, echipa T.H.O.R. a avut nevoie doar de 9 minute de încărcare pentru a termina cursa.

La finalul celor două etape, echipa T.H.O.R. a fost desemnată câștigătoare, având 166 de tururi, cu 4 tururi în fața echipei de pe locul 2.

Statistic, s-au consumat 50,14 kWh de energie pentru a parcurge 416 km (inclusiv încărcările, care au adăugat 1,57 kWh), cu un consum mediu de 11,5 kWh/100 km. Viteza medie a fost de 57 km/h.

De remarcat competiția extrem de strânsă până în ultima oră, dată de către EQS și Ioniq 6.

Cu această victorie, T.H.O.R. devine favorita la titlul EcoGP 2023, și continuă de unde a rămas anul trecut, după câștigarea campionatului din 2022.

Vlad Rădulescu, câștigător EcoGP Perpignan 2023, membru T.H.O.R.

T.H.O.R. ECO CHALLENGE – ETAPA A DOUA – CIUGUD

Comuna Ciugud a găzduit sâmbătă, 20 Mai 2023, cea de-a doua etapă din campionatul de Eco-Mobilitate T.H.O.R. ECO CHALLENGE.

Prezente la start au fost 12 echipaje cu vehicule exclusiv electrice, de la patru mărci diferite. Pe o vreme superbă, dar și cu 30 minute de ploaie torențială, cea mai eficientă echipă a fost decisă la „fotografie”, diferența între echipajele de pe podium fiind infimă!

Clasa medie: locul 1 Tudor Liviu și Alexandru Popescu, echipa Electric Riders

Clasa mare: Cătălin Ileana și Alexandru Constantin, echipa AWD Thor

Clasa mică: Utzu Bojin și Arghirescu Andrei, echipa Eco Rocket

Mulțumim Primăriei Ciugud pentru sprijinul acordat și deshiderea pe care o arată de fiecare dată când vine vorba de a promova soluțiile sustenabile, așa cum a făcut și în acest an sprijinind organizarea evenimentului T.H.O.R.!

Vă așteptăm pe toți la etapa următoare la Călărași, pe 24 IUNIE!

INVITAȚIE PENTRU ETAPA A TREIA – CĂLĂRAȘI

Duminică, 24.06.2023, între orele 10.00 și 18.00, în Parcul Dumbrava din Călărași, TESLA Happy Owners România va organiza etapa a treia din T.H.O.R. ECO CHALLENGE, un campionat destinat autovehiculelor 100% electrice!

Vom avea prezente zeci de modele într-o prezentare statică pentru cei care vor să afle mai multe despre Ecomobilitate, dar și să testeze ca și pasager senzația de a te deplasa într-o mașină electrică !

Pe lângă mașinile expuse vom organiza și un concurs de eficiență în conducere, la care vor participa 12 echipaje cu mașini de la diferite branduri organizate pe categorii de concurs!

Vă așteptăm cu drag la cel mai mare eveniment dedicat autovehiculelor electrice organizat vreodată în Călărași, sâmbătă 24.06.2023, începând cu ora 10.00!

THOR ECO Challenge: Îmbinând Sustenabilitatea și Mobilitatea Electrică

Campionatul THOR ECO Challenge este o competiție inovatoare dedicată exclusiv mașinilor electrice, oferind o platformă deosebită pentru pasionații de motorsport să-și demonstreze abilitățile și să promoveze mobilitatea sustenabilă. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest campionat, iată câteva detalii esențiale despre competiție.

Competiția se adresează exclusiv mașinilor electrice de orice marcă și va avea o durată de 8 ore, desfășurată între orele 10:00 și 18:00. Este un eveniment ce îmbină pasiunea pentru motorsport cu angajamentul pentru un viitor mai sustenabil.

THOR ECO Challenge are trei categorii de concurs distincte:

  • Mini: mașini cu o capacitate maximă a bateriei de 40 kW (minim 3 mașini)
  • Main: mașini cu o capacitate a bateriei între 41 kW și 65 kW (minim 3 mașini)
  • Max: mașini cu o capacitate a bateriei de peste 65 kW (minim 3 mașini)

Fiecare echipaj este format din doi piloți, posesori de permis de conducere categoria B. Pentru a asigura o competiție echitabilă și dinamică, fiecare pilot trebuie să conducă minim 2 ore și maxim 4 ore pe parcursul celor 8 ore de cursă.

Un aspect interesant al THOR ECO Challenge este faptul că traseul competiției se desfășoară pe drumuri publice deschise circulației, în conformitate cu regulile de circulație în vigoare. Acest aspect contribuie la simularea cât mai realistă a utilizării mașinilor electrice în condiții obișnuite de circulație. De asemenea, fiecare participant va fi monitorizat prin GPS, iar la finalul cursei vor fi luate în calcul numărul de tururi, numărul de kilometri parcurși și eficiența fiecărei mașini.

Până în prezent, în competiția THOR ECO Challenge au fost prezente câteva mărci și modele reprezentative, printre care se numără Dacia Spring, Hyundai Kona, Tesla Model 3 și Model Y.

Programul campionatului:

22 Aprilie – Iași
20 Mai – Ciugud
24 Iunie – Călărași
22 Iulie – Brașov
19 August – Miercurea Ciuc

Regulamentul competiției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.