Tesla celebrează Ziua Pământului, iar noi al treilea Model Y în echipa noastră

În 22 aprilie 2023, dată la care se celebrează Ziua Pământului, pe întreg mapamondul se vor desfășura mii de evenimente de educare a publicului în legătură cu riscul tot mai ridicat al poluării mediului.

Încă de la început, misiunea Tesla a fost întotdeauna strâns aliniată cu valorile Zilei Pământului. Scopul principal al companiei este accelerarea tranziției către energie sustenabilă, jucând un rol semnificativ în reducerea poluării prin popularizarea vehiculelor electrice, care produc zero emisii de eșapament și reduc semnificativ amprenta de carbon a transportului.

Am să menționez două acțiuni care au fost promovate de Tesla, de Ziua Pământului, pe lângă cea organizată de echipa noastră la Timișoara, la care vom participa și noi.

Tesla Earth Day 2023 Photo Contest

CONCURS DE FOTOGRAFIE

Recent, Tesla a inițiat o nouă campanie prin care îi îndeamnă pe proprietarii mașinilor sale să trimită fotografii cu orice produs Tesla pe care îl dețin. La finalul campaniei, toți cei înscriși pot câștiga 3.500 de credite. Aceste credite pot fi apoi răscumpărate în aplicația mobilă Tesla, în schimbul a km de încărcare gratuită la SuperCharger, Wall Connectors, upgrade-uri software pe mașinile lor și multe alte recompense.

Concursul face parte din sărbătorile anuale ale Zilei Pământului, care au loc întotdeauna pe 22 aprilie, pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare asupra planetei și a nevoilor acesteia.

Tesla Earth Day 2023 Tee Fundraiser

STRÂNGERE DE FONDURI

Tot cu ocazia celebrării Zilei Pământului 2023, Tesla a lansat un tricou în ediție limitată conceput special pentru acest eveniment.

Cea de-a doua strângere de fonduri anuală pentru Ziua Pământului organizată de Tesla, va sprijini câteva organizații dedicate programelor de educație pentru sustenabilitate și mediu, 10 dolari din prețul vânzare al fiecărui tricou (care costă 30 de dolari) urmând a fi donați în acest scop.

Tricoul pentru Ziua Pământului are un design unic, cyber, al planetei Pământ și este realizat în întregime din materiale reciclate și durabile. (50% bumbac reciclat și 50% bumbac sustenabil)

Strângerea de fonduri pentru Ziua Pământului nu numai că promovează sustenabilitatea și crește gradul de conștientizare pentru cauzele de mediu, dar oferă și clienților posibilitatea de a contribui la un viitor mai bun. Tricourile vor începe să fie livrate maxim două săptămâni, iar clienții pot alege din 7 mărimi disponibile.

NOI REDUCERI DE PREȚURI

După ce și-a crescut constant și treptat prețurile vehiculelor electrice în ultimii doi ani, Tesla a început să reducă aceste prețuri în 2023, pentru a menține un echilibru între cerere și producția în creștere tot mai accentuată.

A început cu o scădere mare a prețurilor la începutul lunii ianuarie, apoi cu unele ajustări mai mici ale prețurilor, cele mai recente aparând în februarie pentru Model 3 și Model Y și luna trecută pentru Model S și Model X.

Când ne gândeam că Tesla va lua o pauză de la reducerea prețurilor, producătorul auto a făcut-o din nou la începutul acestei luni, ajustând din nou prețurile la Model 3 și Model Y în SUA, și nu cu o sumă mică.

Prețurile de achiziție au suferit modificări și pe piața din România. Mai jos, aveți atașate prețurile de achiziție (înainte de acordarea eco-bonusului) ale celor mai populare modele Tesla, Model 3 și Model Y.

ÎNTÂLNIRE CU PUBLICUL TIMIȘOREAN

Pe 22 aprilie 2023, de Ziua Pământului, echipa proiectului Electromobilitate, împreună cu utilizatori de automobile electrice din toată țara, își vor aduce contribuția, organizând întâlnirea cu publicul timișorean.

Vă invităm sâmbătă, 22 aprilie, să fiți alături de noi la circuitul electric al zonei istorice a Timișoarei, pentru o simulare cât mai realistă a unui viitor bazat pe transport public și privat tăcut și fără emisii poluante.

Cu ocazia aniversării primilor cinci ani de la inițierea proiectului Electromobilitate, vă invităm la dialog pe teme legate de experiența acumulată de cei 65 participanți activi în proiect, după un parcurs de peste două milioane km 100% electrici în România.

Dacă intenționați să achiziționați un model electric sau să împărtășiți cu publicul timișorean experiența personală, sunteți cu toții bine veniți. Vă așteptăm cu drag! 

Evenimentul de la Timișoara a fost oficial inclus în planul de manifestații globale pentru Earth Day 2023!

Vă așteptăm în număr cât mai mare să dovedim solidaritatea pentru o planetă mai bună, mai curată și liniștită!

https://www.earthday.org/earth-day-2023/

RAPORTĂRILE ECHIPEI PENTRU SĂPTĂMÂNA 15

Ovidiu – București (Model Y Performance)

Săptămâna trecută, MYP a parcurs 327 km, cu 63 kWh energie consumată și media de 19,2 kWh/100km. Drumuri doar prin oraș. TeslaMate ne arată un consum ceva mai mare, de 20,4 kWh/100km și viteza medie de 22 km/h. Temperatura medie a fost 14,4 grade.

Zilele acestea îmi voi monta scuturi metalice în locul celor de plastic, venite pe mașină (motor față + motor spate) și protecții metalice pentru țevile de răcire care circulă spre bateria mare. Le-am luat pentru un plus de siguranță și ar ajuta și pe partea de insonorizare (deși am dubii).

George – Sibiu (Model 3 Long Range)

Așa arată la mine săptămâna 10-16 aprilie:

 • km parcurși – 404
 • kWh consumați – 61
 • consum mediu – 15,1 kWh/100 km

Cristian – Brașov (Model Y Performance)

Săptămâna trecută a fost una de rutină, doar drumuri în jurul casei. Distanța totală a fost de 532 km, cu un consum mediu de 17,6 kWh/100km, iar toate încărcările au fost efectuate acasă.

Marius – Câmpina (Model 3 Standard Range)

10-16 APRILIE  2023

 • km parcurși – 237
 • kWh consumați – 30
 • consum mediu – 12,7 kWh/100 km
 • durată deplasare – 262 minute
 • viteza medie – 54,3 km/h
 • temperatura medie a aerului – 12,6 grade Celsius
 • kWh încărcați – 46,3 
 • cost încărcări – 0 lei

O singură încărcare, pe type 2 la Kaufland Brașov, gratuită, folosind cupon. Temperaturi de primăvară autentică săptămâna asta. 

Deja am trecut de 2000 km parcurși luna aceasta, cu un consum mediu în ușoară scădere.

Ecuația lui Octavian: Outlander PHEV + Dacia Spring + x = Model Y LR

În timp ce pregăteam cronica echipei, am primit imaginile cu noul electromobil al colegului nostru din Sibiu, un Model Y LR nou-nouț, cu 3 km la bord!

Colaborarea noastră a început în iunie 2021 cu un Outlander PHEV second hand, despre care Octavian a relatat periodic și a transmis informații lunar. În septembrie 2022, o Dacia Spring a parcat în garajul familiei și Octavian ne-a transmis date pentru 28 săptămâni, după care a vândut-o cu intenția achiziționării unui Model Y.

În acest fel, Octavian devine al treilea coleg care participă la proiectul nostru cu trei mașini, după Tudor (Ioniq 2019, Kona 2020 și IONIQ 5 2021) și Ovidiu (Peugeot e2008, Tesla Model 3 LR, Tesla Model YP).

După revenirea la Sibiu, prima călătorie va fi la Earth Day – Timișoara, împreună cu colegii din echipa proiectului Electromobilitate, pe care îi puteți întâlni sâmbătă 22 aprilie, între 10 și 13 în fața Rectoratului UPT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.