Tesla la început de toamnă

Tesla pe plan internațional

Tesla a fost prima companie care a folosit celule de baterie Li-Ion pentru vehiculele sale electrice și de atunci, fiecare producător de automobile s-a grăbit să asigure furnizarea de celule de baterie pentru propriile vehicule electrice. Acest lucru a dus la o disponibilitate foarte limitată a celulelor de baterie în industrie.

De ani de zile, Tesla a încercat să spulbere zvonurile că are vreo problemă cu cererea și întotdeauna răspundea că principala sa problemă în creșterea livrărilor de vehicule electrice a fost capacitatea de producție. Au existat multe blocaje în lanțul de producție și aprovizionare de-a lungul anilor, dar cel mai mare impediment a fost legat de producția de baterii.

Acum, Martin Viecha, vicepreședintele Relațiilor cu Investitorii la Tesla, a declarat recent, în timpul unei prezentări la conferința tehnologică Goldman Sachs din San Francisco, că Tesla are în prezent toată capacitatea de care are nevoie.

Pentru o bună perioadă de timp, Tesla a trebuit să-și limiteze producția de produse energetice, cum ar fi Powerwall și Megapack, pentru a folosi alimentarea cu baterii pentru vehiculele electrice. Recent însă, vedem rezultatul disponibilității mai mari a celulelor bateriei cu o nouă producție record, atât pentru Powerwall-uri, cât și pentru Megapack-uri. Acest lucru se datorează extinderii listei de furnizori dincolo de Panasonic și adăugarea de noi producători de baterii precum CATL și LG Energy Solutions pentru aprovizionarea mai mare cu celule de baterii.

Cu toate acestea, Viecha a avertizat și că lanțul de aprovizionare va trebui să continue să crească într-un ritm record pentru a sprijini industria:

„Aceasta este cea mai importantă parte a modului în care această industrie poate crește în viitor. Dacă industria poate crește de 10 ori în viitor, atunci și lanțul de aprovizionare va trebui să crească de 10 ori”,

Tesla intenționează să investească în continuare masiv în lanțul său de aprovizionare, cu acorduri recent încheiate atât cu mici companii miniere, cât și cu giganții minieri consacrați.

Tesla pe plan intern

În țară, comunitatea Tesla este în continuă expansiune! Încă de la sfârșitul lunii august, zeci de noi fericiți proprietari au început să intre în posesia mașinilor mult așteptate! Printre ei se numără și George Popa, un viitor colaborator al proiectului nostru, care a primit, după 10 luni de așteptare, un superb Model 3 LR, de culoare neagră!

Livrările în România vor continua în ritm susținut până la sfârșitul lui septembrie, care coincide cu finalul trimestrului 3.

Câteva informații furnizate de colegii noștri din echipa Tesla


În intervalul 1-4 septembrie am parcurs cu M3 DM 242 km cu un consum mediu de 16,5 kWh/100km si 40 kWh energie totală consumată, drumuri doar prin oraș și viteza medie 27,7 km/h.

În intervalul 5-11 septembrie am parcurs cu M3 DM 334 km cu un consum de 17,5 kWh/100km și energie totală utilizată 59 kWh. Viteza medie 22,6 km/h și drumuri în special prin oraș, se vede că a început școala.
Raportul săptămânii trecute din teslamate:

Săptămâna trecută am înlocuit pe garanție fața de ușă șofer pentru că prezenta deformări și a fost înlocuit un mic o-ring fiind parte dintr-un recall minor „O-Ring on Trunk Power Strut”.

Trebuia să înlocuiască și difuzorul de pe stâlpul A, dar piesa venită nu era cea corectă, fiind reprogramat pe 12 Octombrie. Toate aceste înlocuiri pe garanție sunt chestii absolut minore comparativ cu ce am pățit la Peugeot e2008, iar tot procesul de garanție direct din aplicație este foarte bine implementat! Mâine voi lăsa mașina la Tesla pentru înlocuirea parbrizului pe Casco și implică o imobilizare de 2 zile din păcate.

Am lansat o comandă de MY LR cu termen de livrare estimat ianuarie – martie 2023 și planul este să vând M3 la care să adaug o diferență din partea mea. 

În perioada 29 Aug – 4 Sept am urmatoarele date:

 • 875 km parcurși (816 km drumul de întoarcere din Grecia – Săbăreni + 59km Săbăreni – Bucuresti)
 • 126 kWh consumați
 • 14.4 kWh/100km consum mediu

Am încarcat în Bulgaria pe 29 August (detaliile sunt prinse in articol) și o dată la Supercharger București pe 30 August (30%-100%, 36.7 kWh, cost zero)

În săptămâna 5-11 Septembrie – Tesla Model 3 SR+ 55kWh are urmatoarele date:

 • distanța parcursă 338 km. A început școala, iar traficul începe să se simtă. Toată distanța reprezintă un total de 7 drumuri Săbăreni – Bucuresti și retur. Tot timpul au fost 2 adulți și 1 copil în mașină.
 • 50.6 kWh energie consumată în total.
 • Consum mediu de 14.9 kWh/100km
 • Temperatura exterioară medie (în scădere) – 23C
 • Temperatura interioară medie – 22.8C
 • Viteza medie 31.8 km/h
 • O singură încărcare – la Supercharger București – 20%-98% în 30 minute, 40.76kWh adăugați, 41.55 kWh consumați, cost zero. Într-adevăr, numărul în creștere al mașinilor livrate în ultima perioadă, se simte la încărcarea de la Supercharger, astfel pentru a evita aglomerația (erau 2 mașini la încărcare și o stație nefuncțională), am ajuns seara la ora 20:00.

SĂPTĂMÂNA  01-04 SEPTEMBRIE 2022

 • km parcurși – 519    
 • kWh consumați – 65
 • consum mediu – 12,5 kWh/100km 
 • viteza medie – 57,1 km/h
 • temperatura medie a aerului – 18,4 grade Celsius
 • durată deplasare – 545 minute
 • cost încărcări – 0 lei

Săptămână foarte rece, având în vedere perioada anului.
Sâmbătă am fost la București pentru a fi alături de George Popa la livrarea noii sale mașini, Model 3 Long Range.
Duminică am dat o fugă până la Brașov.
Încărcări – 82 kWh (26 kWh SuC, 17 kWh CCS și 39 kWh Type2), costuri 0.

SĂPTĂMÂNA  05-11 SEPTEMBRIE 2022

 • km parcurși –  179
 • kWh consumați – 20
 • consum mediu – 11,3 kWh/100km 
 • viteza medie – 59,0 km/h
 • temperatura medie a aerului – 20,0 grade Celsius
 • durată deplasare – 183 minute
 • cost încărcări – 0 lei

Săptămâna asta am primit update-ul de soft 2022.24.6, care a venit cu următoarele îmbunătățiri:

1. Profiluri Tesla – menținerea setărilor și preferințelor sincronizate între toate vehiculele compatibile care utilizează contul dvs., inclusiv schimbarea pozei de profil în aplicație.
  – reglajele pentru oglindă, scaun și volan
  – preferințe Autopilot, conducere și climatizare
  – preferințe navigație, media și partajare date

2. Cameră unghi mort – ajustarea amplasării camerei de unghi mort pe display prin tragerea fluxului camerei. Ulterior, va apărea în aceeași poziție, când semnalizatorul este activ.

3. Profiluri șofer – orice destinații recente sau favorite din navigație se vor salva acum în profilul de șofer activ.

4. Trafic pe traseu – orice condiții de trafic lent pe traseul dvs. de navigare apar acum la loc vizibil în cadrul traseului de pe hartă. (premium connectivity feature)

5. Direcționare GPS – atunci când există un traseu setat în navigație și harta este acoperită de o altă aplicație, următoarea sugestie de direcționare va apărea pe partea stângă sus a display-ului

6. Presiune pneuri – pentru că aceste informații sunt transmise doar în timpul deplasării, în meniul Service puteți acum vedea ultima raportare a presiunii aerului în roți, iar în partea stângă sus, presiunea recomandată la rece. (feature disponibil acum și în app)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.