Tesla lanseaza vanzarile pentru Model 3 „made in China”

In mijlocul unei perioade critice pe cea mai mare piata de autovehicule electrice din lume, China, care inregistreaza a treia luna de scaderi a vanzarilor de automobile electrice, dupa reducerea subventiilor guvernamentale, Tesla este gata sa demareze livrarile noului Model 3 produs la Shanghai.

Evenimentul reprezinta un record in industria auto, avand loc la doar 10 luni dupa inceperea santierului pentru Gigafactory din Shanghai si va fi marcat cu ocazia participarii la salonul auto de la Guangzhou. Metropola din sudul Chinei mai este cunoscuta si sub numele istoric Canton si face parte din zona economica din delta raului Zhujiang (Pearl river delta economic zone), cu o populatie de peste 22 milioane locuitori si o suprafata de 7000 km patrati.

Tesla Model 3 produsa in China este varianta standard range cu performante dinamice indicate de Tesla in anuntul in limba chineza: 0-100 km/h in 5.6 secunde, viteza maxima 225 km/h si autonomie 460 km (dupa ciclul NEDC), mai realist fiind insa 384 km (240 mile) dupa determinarea EPA.

Pretul variantei de baza produsa la Shanghai va fi echivalentul a 45.600 euro, Tesla avand in programul pentru China atat varianta long range cu tractiune integrala, cat si varianta performance, ambele importate din California. Pretul modelelor americane a fluctuat in repetate randuri, din cauza razboiului tarifeleor declansat de administratia americana si replicat de cea chineza.

In prezent reteaua de incarcare rapida Tesla SuperCharger acopera mai mult de 200 de orase in China cu peste 2000 de puncte de incarcare.

Dupa demararea constructiei in februarie 2019 si inceperea probelor tehnologice in iulie, fabrica Tesla din Shanghai a trecut la faza a doua, care va adauga spatiul necesar pentru productia de acumulatori.

Pana la atingerea capacitatii maxime productie la Shanghai si punerea la punct a detaliilor logistice, Model 3 se afla pe pozitia 9, dupa opt luni de vanzare (livrarile din California au inceput in martie), cu aproape 20.000 de livrari, in urcare de pe locul 15 in luna august, cand livrase 14.439 automobile importate din SUA.

Tesla Model 3 „made in China” ia piata cu asalt intr-un moment nefavorabil si o conjuctura economica in scadere pentru toate vanzarile de automobile. Ramane de urmarit daca in 2020, Tesla va reusi sa domine si aceasta piata gigantica, care reprezinta in prezent mai mult de jumatate din vanzarile mondiale de autovehicule electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.