Mai mult de 1000 de statii de incarcare publice disponibile in Hamburg

Orasul Hamburg a atins unul din obiectivele electromobilistice propuse pentru acest an, prin instalarea a 962 de statii de incarcare publice administrate de compania locala de electricitate, la care se adauga 60 de statii instalate de firme private.

Primaria orasului Hamburg

Fiind primul oras german care a interzis accesul autovehiculelor cu motor diesel, ce nu indeplinesc normele Euro 6, pe cateva artere din centrul orasului, edilii orasului cladesc infrastructura necesara mobilitatii eletrice, construind o retea proprie de incarcare, in paralel cu initiative private, cum sunt investitiile NewMotion si Allego.

La inceputul lunii octombrie, in Hamburg erau inmatriculate 3871 de automobile 100% electrice si 2006 hibrizi plugin, dar autoritatile prognozeaza o crestere la peste 50.000 in urmatorii cinci ani, ceea ce va genera aglomeratii la statiile existente in prezent.

Pentru dezvoltarea viitoarei retele, orasul ofera subventii pentru instalarea punctelor de incarcare in zonele de locuinte si la sediul firmelor, care sa permita incarcarea autovehiculelor electrice in timpul noptii sau al programului de lucru. Din februarie pana la sfarsitul lunii septembrie oficialitatile au primit solicitari de finantare pentru 290 de puncte de incarcare.

Proiectul „Elba” pune la dispozitie 21 milioane euro cu scopul instalarii altor 7400 puncte de incarcare, in coordonare cu furnizorul de energie electrica din Hamburg. Statiile publice sunt finantate 100%, cele ale intreprinderile mici cu 60%, mijlocii cu 50% si cele mari primesc 40% din costul echipamentului de incarcare.

Locuri de incarcare blocate de automobile cu motor clasic in Hamburg, februarie 2019

Fiind beneficiari ai incarcarii la o statie publica din Hamburg, atunci cand hotelul rezervat, tocmai pentru posibilitatea de incarcare peste noapte, nu a reusit sa elibereze locurile de incarcare ocupate de „fosile”, ne bucuram de exemplul orasului Hamburg si speram sa fie urmat de cat mai multe municipalitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.