Audi e-Tron pe locul doi in Belgia dupa 10 luni, dar Tesla domina categoric

In sustinerea ipotezei ca odata cu productia in Germania, Tesla isi va intari pozitia pe cea mai mare piata europeana si prin aceasta in intreaga Europa, vin ultimele statistici de inmatriculare din Belgia.

Chiar daca reprezinta o piata de vehicule electrice mai mica, decat vecinii de la est (Germania), nord (Olanda) si sud (Franta), evolutia inmatricularilor in Belgia este importanta pentru a intelege fenomenul „made in …” local.

Sursa informatiilor: EVsales

Audi e-Tron este asamblat la Bruxelles si Belgia este singura tara europeana unde e-Tron ocupa locul doi in clasamentul inmatricularilor. Chiar daca Tesla domina categoric piata belgiana cu toate cele trei modele S, 3 si X in top dupa primele zece luni ale anului, pozitia unica ocupata de e-Tron, confirma raspandirea unui model din productia locala pe plan regional si national.

Motivele sunt numeroase, de la inlesnirile financiare de care beneficiaza angajatii, la masinile de servici ale conducerii si cele plimbate de politicieni si vedete cunoscute publicului tinta. Programele de sustinere locala continua mult dupa ce inlesniri financiare din banii publici au fost utilizate cu generozitate pentru a atrage un producator auto in zona, pe motivul locurilor de munca create si ale atragerii de numeroase investitii din partea furnizorilor de piese si servicii pentru fabrica de asamblare.

O alta realitate este ca e-Tron, fiind singurul model in top 10, dovedeste ca promovarea VW „masini electrice pentru milioane, nu pentru milionari” este doar o sageata otravita la adresa Tesla, fara fundement in practicile firmei germane.

Noul Sportback a fost lansat aseara (19 noiembrie) la Los Angeles

Cu trei modele, e-Tron, Taycan si noul e-Tron Sportback, VW face exact opusul a ceea ce declara. Toate trei sunt modele premium cu pret pe masura, dar din pacate se pare ca nu au convins la fel de multi „milionari” ca Tesla sa le cumpere.

Va trebui sa asteptam anul 2020, pana cand ID 3 si tripleta electrica mini de oras VW, Seat Skoda va aduce realitatea VW mai aproape de vorbele deocamdata goale, din campania de marketing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.