Tesla Model 3 – în februarie 2019 soseau primele exemplare în Europa, în 2021 au dominat înmatriculările!

Model 3 s-a instalat în fruntea clasamentului european încă din primul an de livrări, dar în 2021 a dominat înmatriculările pe toate piețele majore. Rând pe rând, în statisticile finale din Germania, Marea Britanie, Franța, Spania, Norvegia și Elveția vedem Model 3 pe primul loc.

Totalul european nefinalizat (Sursa: EUEVs) indică o distanțare aproape la dublu, față de înmatriculările celui de al doilea clasat: Renault ZOE, sau mai mult decât ID.3 + ID.4 împreună.

2021 – Top 15 Europa de Vest (Sursa: Eu EVs)

O privire mai atentă la primele 15 clasate, va dezvălui de ce este remarcabilă această victorie atât de categorică marcată de Tesla pe piața europeană „în deplasare”.

Cu excepția Niro și o parte din volumul Kona importat din Coreea, Tesla este singura firmă din Top 15, care în 2021 nu a reușit să producă Model Y în Europa, conform planurilor inițiale pentru Grünheide, importând mașinile de la Giga Shanghai.

Eliminarea lanțului logistic complicat și a taxelor vamale impuse de Uniunea Europeană, deschide un orizont cu totul nou pentru Model Y produs lângă Berlin pentru piața europeană în 2022.

În același timp, capacitatea de transport naval eliberată de Model Y, înseamnă că în 2022 și mai multe Model 3 vor ajunge în Europa, tocmai la timp pentru momentul în care achizițiile clienților europeni au intrat într-o nouă fază, cea a majorității timpurii, pe curba S (curba reprezentativă pentru adoptarea noilor tehnologii). Vom reveni la subiect în detaliu, după publicarea statisticilor finale pentru 2021).

Tesla Model 3 în proiectul Electromobilitate

Pe cale de a deveni cea mai mare echipă din garajul nostru virtual, echipa Tesla are în prezent doi colegi în așteptarea unor Model 3 long range dual motor.

Din comunicările săptămânale înțelegem mai bine cum au fost realizate valorile de consum mediu reprezentate în grafic.

Marius – Câmpina

SĂPTĂMÂNA  10 -16 IANUARIE 2022

  • km parcurși – 634
  • kWh consumați – 99
  • consum mediu – 15,6 kWh/100km
  • viteza medie – 61,2 km/h
  • temperatura medie a aerului – 1,6 grade Celsius
  • kWh încărcați – 116  (48 kWh CCS, 19 kWh Type 2, 49 kWh SuC)
  • durată încărcări – 228 minute (77 min CCS, 113 min Type 2, 38 min SuC)
  • durată deplasare – 622 minute

Săptămâna trecuta am fost la București pentru instalarea mud-flapsurilor. Au mai executat încă o operațiune care se pare că era necesară, amândouă în garanție cost 0 RON.

Silviu – București

Date Tesla Model 3: 234 km cu 24,8 kwh/100 km consum, care reprezintă câteva ore de stat în mașinș și de jucat la butoane și drumuri scurte în oraș, ce conțin reîncălzirea cabinei de mai multe ori pe zi.

Costurile au fost de 72 RON săptămână aceasta, la două stații publice CCS.

Andrei și Darius – Timișoara

Darius (imaginea din stânga) subliniază ca toți cei 273 km au fost parcurși în etape scurte la Timișoara, în timp ce Andrei a călătorit distanțe lungi și a acumulat 1334 km săptămâna trecută, cu un consum mediu mai mic cu 40%!

A patra iarnă cu TM3

Iernile sunt aspre în Motor City și prima lună din 2022 nu se dezminte, cu temperaturi scăzute, dar drumuri uscate.

Luând consumul mediu de la achiziție ca referință (14.9 kWh/100 km după aproape 71.000 km), am înregistrat următoarele valori:

  • +25.5% în ianuarie (18.7 kWh/100 km)
  • +36.2% la ultimul drum scurt de 22 km parcurs la – 6o C

Pentru compararea temperaturilor din ultimele două săptămâni la Timișoara, Câmpina, București și Detroit am utilizat meteoblue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.