2021 nou record de înmatriculari BEV in China

Odată cu publicarea statisticilor de înmatriculări pe cea mai mare piață auto mondială, un nou record greu de imaginat cu doar câțiva ani în urmă a fost atins: în luna decembrie cumpărătorii chinezi au înmatriculat peste o jumătate de milion de automobile 100% electrice și hibrizi plug-in.

Aceste cifre dificil de imaginat pentru cei din afara sferei de interes pentru electromobilitate, trimit un semnal clar despre impactul vânzărilor din China, cu un total de peste 3.2 milioane automobile electrice în 2021, asupra înmatriculărilor globale. China se află la un pas de faza „majorității timpurii” pe curba S de adoptare a noilor tehnologii, moment din care vânzările vor creste exponențial.

Pentru cine nu este interesat de toate detaliile explicate de Jose Pontes, odată cu publicarea statisticii chineze în CleanTechnica, iată câteva idei de reținut:

  • 2021 este primul an în care un alt producător strain, decât Tesla, plasează un model în Top 15 din China. Performanța aparține grupului VW, care cu ajutorul celor doi parteneri JV din China, SAIC și FAW, a livrat aproape 50.000 exemplare ID.4 pe această piață foarte competitivă.

  • VW ID.4 a fost depășit în China de un startup, Xpeng plasând modelul P7 pe poziția 9. Noul P5 este mai accesibil ca preț și va fi oferit alături de P7 în Europa.

  • Alt start-up cu ambiții europene, NIO a plasat modelul ES6 pe locul 15, în imediată apropiere de ID.4.

  • Model Y a depășit Model 3 în China, ceea ce împreună cu dominația pe piața SUA, ridică așteptările pentru 2022 la nivel global, Model Y urmând să fie produs și la cele două fabrici noi din Austin și Grünheide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.