Timisoara – “capitala” Hyundai Ioniq electric

Daca tot sunt la moda desemnarile de „capitale” pentru orice iti poate trece prin minte, ne-am hotarat si noi sa proclamam Timisoara capitala unui model electric, care ne este tare drag, cu ocazia vanzarii celui de al zecelea exemplar.

EchipaELMOB –Porsib Sibiu

Saptamana trecuta am sarbatorit la Sibiu, cu echipa Porsib, primele rezultate concrete ale proiectului Electromobilitate. Instalarea unei statii de incarcare de 22 kW Type 2, de catre partenerii nostri de la EVconnect si oferta de gratuitate si utilizare fara aplicatii, cu posibilitatea de rezervare telefonica a statiei, la Porsib.

Sunt pasi marunti pe drumul lung ce duce la adoptarea mobilitatii individuale electrice pe scara mai larga, dar am invatat sa apreciem fiecare semnal pozitiv si sa ne bucuram alaturi de noii proprietari de automobile electrice, mai ales daca decizia a venit in urma unui test drive cu echipa ELMOB (pe scurt pentru electromobilitate).

Stim sigur ca am avut un graunte de contributie la deciziile de achizitie a unui Nissan Leaf la Sibiu, a unui Hyundai Ioniq la Cluj si a doua Tesla Model 3, la Bucuresti si Timisoara.

La apusul ultimei zile din iulie, ne-am reunit la Casa Auto Timisoara, de unde a pornit la drum Ionica in 21 septembrie 2018. De atunci am scris mult, atat noi cat si cei ce a avut curiozitatea unui test drive, despre experienta condusului unei masini electrice, despre economia de energie, despre confortul functiilor de preincalzire iarna si racire vara, despre linistea „terapeutica” a condusului unui automobil electric.

Intrunirea de aseara, prilejuita de vanzarea celui de al zecelea Hyundai Ioniq in Timisoara a fost una de suflet impreuna cu voluntarii care isi dedica timpul (si banii) pentru a educa pe cei interesati de electromobilitate.

ZECE exemplare electrice, a celui mai eficient model aflat in prezent in vanzare, este mult ? … este putin? … greu de spus in contextul unei oferte mai mici decat cererea.

Cert este ca toti cei ce avem ocazia sa conducem acest model foarte econom, ramanem incantati de spatiul si confortul oferit si de costurile reduse de exploatare. Dupa 17000 km, costurile de intretinere sunt ZERO, iar media cheltuielilor pentru energia electrica variaza intre maxim 15 lei/100 km iarna si 7.5lei/100 km vara.

La dorim proprietarilor si soferilor de Hyundai Ioniq din Timisoara aceasi experienta pozitiva !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.