Trei din cinci categorii, pentru Masina Anului 2020, au fost castigate de modele electrice

Ceremonia dezvaluirii rezultatului votului unui juriu alcatuit din peste 80 de jurnalisti, care desemneaza „Masina Anului” la cinci categorii, se deruleaza in mod normal cu ocazia salonului auto de la New York.

Dar ce mai este „normal” in aceasta perioada dificila, in care New York-ul a devenit epicentrul luptei americane impotriva maladiei, ce a lovit marele oras mai crunt ca alte locuri. Un gand pios spre indreapta spre cei ce au pierdut batalia cu virusul. Incepand de ieri sunt mai numerosi decat cei ce au pierit in atacul din 11 septembrie.

Cu o luna in urma, in 5 martie 2020, un comunicat al organizatiei World Car Awards lista finalistele la cele cinci categorii:

1. World Car of the Year – Kia Telluride, Mazda CX-30, Mazda 3

2. World Urban CarKia Soul EV, Mini Electric, Volkswagen T-Cross

3. World Luxury Car Mercedes Benz EQC, Porsche 911, Porsche Taycan

4. World Performance Car – Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan

5. World Car Design of the Year – Mazda3, Peugeot 208, Porsche Taycan

Am subliniat automobilele electrice intre cele 15 finaliste, fiindca cu sase modele 100% electrice in difertie categorii si Peugeot-ul 208, Masina Anului in Europa, care are si o varianta electrica, la categoria design, ponderea candidatelor electrice se apropie vertiginos de 50%, un semn al vremurilor ce urmeaza.

Atat la categoria masini de oras, cat si la cea de lux, DOUA din TREI FINALISTE sunt electrice, confirmand, pentru cine mai era nevoie, calitatile remarcabile in aglomeratiile urbane ale lui Kia Soul si Mini Electric.

In domeniul premium, Mercedes EQC si Porsche Taycan, model care a intrat in finala si la categoria de performanta, au redefinit standardul pentru rafinament si calitate a interioarelor, sustinut de linistea absoluta a grupului motopropulsor electric.

Rezultatul WORLD CAR OF THE YEAR 2020 anuntat aseara confirma preferinta actuala pentru SUV-uri, Kia Telluride fiind incoronata cu titlul masina anului 2020.

Varianta electrica a modelului corean Kia Soul a castigat categoria WORLD URBAN CAR.

Porsche Taycan a marcat o dubla victorie si a fost incoronat atat WORLD LUXURY CAR, cat si WORLD PERFORMANCE CAR. Primul model 100% electric al prestigioasei firme germane, dedicata automobilelor sport, deschide o cariera spectaculoasa pentru viitoare gama electrica promisa de firma din Zuffenhausen.

La categoria design, preferintele juriului s-au indreptat spre noua Mazda 3, inaintea Peugeot-ului 208, castigatoarea titlului Masina Anului in Europa si a Taycan-ului. Gusturile nu se discuta …

Trebuie sa mai amintim o data, ca arhitectul integrarii firmei Opel in grupul Peugoet, Citroen, DS, Carlos Tavares, CEO PSA, a fost numit Personalitatea Anului, echivalentul unui Oscar pentru conducatorii industriei auto, premiu castigat in 2018 de Hakan Samuelsson, CEO Volvo, si de regretatul Sergio Marchionne, CEO FCA (Fiat Chrysler Automobiles), in 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.