Unde, cum si cand incarcati? – rezultate intermediare sondaj

Numele meu este Tudor Marchis si sunt student in ultimul an la sectia de Autovehicule Rutiere a Politehnicii din Timisoara. Mi-am ales ca tema de proiect prognoza necesarului de statii de incarcare publice, cu scopul de a sensibiliza autoritatile locale la nevoile actuale, dar mai ales la cele viitoare ale electromobilistilor din oras si zona periurbana.

Colaborez cu proiectul Electromobilitate incepand de anul trecut si utilizez un Hyundai Ioniq electric, model 2019, pentru majoritatea deplasarilor de zi cu zi si cele din tara.

Am norocul sa pot incarca acasa, ceea ce acopera nevoile zilnice, iar la drum lung ma bazez pe reteaua de incarcare rapida existenta, asa cum este ea in prezent, cu bune si rele.

Alaturi de intrega echipa elmob, sunt convins ca parcul de autovehicule electrice va creste rapid in urmatorii ani si sunt constient ca daca infrastructura nu va tine pasul cu parcul electric, tensiunile deja vizibile la unele statii de incarcare, vor umbri placerea condusului electric, pentru cei ce nu pot incarca acasa.

Ca sa inteleg mai bine „unde, cand si cum incarca” compatriotii mei electromobilisti, am lansat cu cateva zile in urma un sondaj de opinie pe care l-am postat in media sociala.

Mesajul din media sociala si link-ul la sondajul de opinie

Spre surprinderea mea am primit foarte repede 58 de raspunsuri, ceea ce reprezinta aproape 2% din numarul proprietarilor de automobile electrice din Romania (aproximativ 3266 conform statisticilor colegilor de la lek3.co).

Dupa ce am disecat datele obtinute am constatat cu recunostiinta ca raspunsurile au venit si din afara tarii, mai exact din Munchen, Madrid, Kitzbuhel, Livonia (Michigan) si Las Vegas (Nevada). MULTUMESC tuturor pentru mana de ajutor intinsa la inceput de drum!

In masura in care sunteti interesati sa va faceti opinia cunoscuta, sondajul va sta in continuare la dispozitie pe grupurile din media sociala sau AICI:

Distributia raspunsurilor pe orase

Rezultate intermediare

In loc de concluzii

Cu toata intelegerea pentru enormitatea situatiei si dificultatile prin care trecem cu totii, astept in continuare, pana in 15 aprilie, raspunsurile celor doritori sa contribuie la o imagine cat mai clara a realitatilor de incarcare astazi, in asa fel incat sa putem planifica un viitor mai bun pentru noi toti.

Formularul cu intrebari se gaseste la adresele din media social de mai sus si AICI.

Tudor Marchis si Dan Boboescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.