Un lider autoritar în Suedia și Olanda după 10 luni

Atât Olanda cât și Suedia au fost printre țările fruntașe pe calea mobilității electrice în Europa, cu politici coerente de susținere și o orientare puternică spre variantele hibride plug-in oferite de Volvo și alți producători europeni.

Suedia

In luna octombrie, în Suedia, 36% din automobilele noi se pot alimenta de la priză.

In clasamentul modelelor 100% electrice, pe primul loc în octombrie a fost noul Polestar 2, un indicator foarte clar pentru ce se va întâmpla odată cu lansarea noului Volvo XC 40 Recharge, construit pe aceeași platformă, în format SUV.

După primele 10 luni, Model 3 conduce detașat și cu livrările de sfârșit de an, probabil că își va păstra poziția fără probleme. Este bine de reținut că după primele livrări, noile modele VW ID3 și Mazda MX-30 au ocupat locul 3, respectiv 9 în clasamentul lunii octombrie.

Olanda

Cu o piață aproape dublă de vehicule electrice, Olanda este o altă țintă preferată pentru lansările de modele noi.

Și în Olanda Model 3 este pe primul loc, după primele 10 luni din 2020, dar livrările masive de VW ID 3 din țara vecină, ar putea schimba ordinea până la final de an.

VW e-Golf se va retrage în glorie, iar Kona și MG ZS își vor disputa locul 3 în preferințele clienților pentru segmentul SUV-urilor electrice compacte.

Pe lângă VW ID 3, alte trei modele noi: Skoda Citigo, Mini Cooper SE si Opel Corsa-e au pătruns in top 10.

1 Response

 1. Marcel Banu spune:

  Dincolo, programele de finanțare pentru achiziționarea unei electrice sînt, probabil, mult mai ușor de accesat față de România, unde, la modelele ce m-au interesat, se cerea un avans de 50% din prețul de catalog al mașinii iar creditul pe maxim 3 ani. Sau, reducând avansul se ajunge la o rată prohibitivă pentru un cumpărător cu venituri medii…
  Practic, în România nu prea se încurajează acest sistem de achiziționare al unei mașini electrice chiar și cu programul rabla plus și rabla clasic.

  Concluzia ? Mașinile electrice nu sînt pentru cei ce chiar își doresc dar nu au venituri suficiente pentru un avans de 15.000 euro.
  Și totuși, ultima speranță, Dacia Spring !
  Dacă finanțarea Dacia își păstrează facilitățile și pentru Spring, așa cum sînt pentru clasicele termice, adică un minim de 5% avans și un termen de rambursare de 5 ani, așa a fost anul trecut, cu siguranță o Dacia Spring va ajunge la Deva cel tîrziu pe 1 Decembrie 2021…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.