UN MILION KM garantie pentru acumulator – performanta tehnica sau artificiu promotional?

Racirea pasiva cu aer a acumulatorilor cu care este echipat Nissan Leaf a fost intotdeauna un subiect de dezbateri pro si contra in mica lume a electromobilistilor.

Cu o intarziere considerabila fata de concurenta, Toyota a lansat in China vanzarea primului model 100% electric, receptionat cu scepticism de cunoscatori, tocmai din cauza deciziei de a raci cu aer acumulatorii, chiar daca Lexus UX 300e este echipat cu un sistem de racire/incalzire activa a acumulatorilor.

Pentru a linisti spiritele in Europa, inainte de inceperea vanzarilor in a doua parte a anului, un comunicat de presa Lexus informeaza despre conditiile de garantie exceptionale de care vor beneficia clientii noului UX 300e:

  • 10 ani sau un milion kilometri pentru acumulator
  • 3 ani garantie pentru automobil
  • 5 ani sau o suta de mii kilometri pentru motorul electric

Leadership-ul nostru recunoscut in electrificare, impreuna cu garantia de 10 ani, aduce un nou nivel de asigurare pentru clientii ce aleg un automobil electric in acest segement.

Pascal Ruch, director Lexus Europa

Din pacate noul UX300e este lansat cu performante mediocre in competitia electrica globala. 300 kilometri dupa normele WLTP dintr-un acumulator de 54 kWh nu mai este o valorea remarcabila pentru anul 2020. La fel si viteza de incarcare, atat de improtanta la drumuri mai lungi, este limitata la 6.6 kW AC si 50 kW pentru incarcare rapida DC.

Cu siguranta UX 300e are multe alte calitati, mai greu de curpins in cifrele seci ale specificatiilor tehnice. Calitatea, rafinamentul, impresia generala de lux si liniste suprema ale modelelor Lexus sunt cu siguranta motive de interes pentru fanii marcii in cautarea unei variante electrice.

De aici insa si pana la declaratia despre „leadership recunoscut in electrificare” mai este o cale foarte lunga, care nu poate fi ascunsa nici de foarte improbabilii UN MILION de kilometri in zece ani, care reprezinta un parcurs de o suta de mii kilometri pe an, atins de extrem de putini conducatori auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.