Va produce Hyundai la Singapore o varianta a prototipului Dyson?

Săptămâna trecută Hyundai a anunțat înființarea unui brand dedicat mașinilor electrice. Spre bucuria echipei noastre, care suntem mari fani ai lui Ionică, numele ales pentru divizia dedicată produselor electrice a fost IONIQ.

Sursa google finance

Bursa a reacționat pozitiv cu o creștere de 15% a valorii acțiunilor Hyundai, ca și cum noul brand certifică seriozitatea intențiilor de electrificare, puse uneori la îndoială din cauza volumului mic de producție.

Ca și modelul de afaceri Polestar, o marcă exclusiv electrică a firmelor Geely și Volvo, firma Ioniq in sine poate fi un produs foarte valoros de vândut investitorilor, care ar deveni finanțatorii costisitoarelor cheltuieli de dezvoltare a modelelor electrice, autonome și conectate din viitor.

Stânga Prophecy, dreapta conceptul 45, în centru misteriosul SUV mare

Primele două modele cunoscute din prezentările concept-urilor de la Frankfurt, Hyundai 45 (care va deveni Ioniq 5 in 2021) și Geneva, Prophecy (care va fi Ioniq 6 în 2022), au fost însoțite de un „SUV mare” denumit Ioniq 7, care nu a fost prezentat încă publicului.

Sau poate a fost, dar de alta firmă și sub alt nume?

A fost suficient anunțul că Hyundai va produce automobile electrice în Singapore, acolo unde urma să se producă primul model electric Dyson și gândurile speculative au început să se rotească cu viteză amețitoare.

Prototipul Dyson.
Este un „SUV mare” a cărui parte frontală seamănă oarecum cu schița de mai sus?

SUV mare zici? Prototipul SUV-ului Dyson, proiect abandonat la realizarea costurilor enorme de lansare în producție, este de dimensiuni mari.

Dacă adăugam disponibilitatea Hyundai de a colabora cu firma croata Rimac, pentru variantele de performanță, și cu cea californiană Canoo, pentru modele mici de oraș, apare întrebarea firească, de ce nu ar colabora și cu Dyson, care a investit o jumătate de miliard pentru prototip și cu siguranță dorește să recupereze o parte din banii cheltuiți?

Orice zvon sau speculație ar putea fi dezmințită cu vehemență, dar locația Singapore nu este primul loc unde te gândești că s-ar putea produce automobile electrice. Cu o excepție, atunci când altcineva a pregătit fabrica, logistica și lanțul de furnizori.

În plus, poziția geografica statului-insula aproape pe ecuator și mai ales dincolo de zona de dispute teritoriale în marea din sudul Chinei, ar face producția de mașini electrice destinate exportului, mai putin susceptibilă la conflicte internaționale, decât producția în Coreea de Sud.

Așteptăm cu nerăbdare mai multe amanunte despre fabrica din Singapore și gama de modele produsă în viitor acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.