Vânzările de modele electrificate au depășit vânzările de modele diesel pentru prima dată în Europa, DAR…

Mai precis, în septembrie 2020, s-au vândut mai multe modele electrificate (electrice, plug-in sau hibride) decât diesel-uri.

Iar ăsta e o reușită extraordinară dar, din păcate, există și niște precizări care trebuie făcute și despre care văd că nu vorbește nimeni.

În primul rând, printre modele hibrid se numără și acele „mild-hibrid” care, din punctul meu de vedere, sunt niște falsuri menite doar să încadreze un anumit model în categoria de hibride, cu scopul reducerii emisiilor și obținerea de subvenții de la stat. Doar că, în realitate, ele nu merg nici 1 metru doar electric și bateria din spatele acestui sistem hibrid e maxim de 48V, dacă nu chiar una de 12V. Așa ajungem să vedem motoare diesel de 3 litri „mild-hibrid” și considerate a fiind curate și taxate ca atare, pentru că sunt hibride, nu?

Aceste modele „hibride” au acaparat aproape 50% din totalul celor electrificate. 25% au fost plug-in hibrid (PHEV) și 25% au fost pur-electrice, adică BEV.

Cea mai vândută mașină electrică în Europa în septembrie 2020 rămâne Tesla Model 3, urmată de Renault Zoe și nou-intratul pe piața VW ID.3

În alte știri, se pare că și benzinarele își pierd din avântul luat acum câțiva ani și asta e un lucru bun. Suntem pe calea cea bună, însă sunt de părere ca acele mild-hibrid trebuie reglementate corect, pentru că nu doar ca nu sunt hibride, ecologice sau mai știu eu cum, dar mai și induc în eroare cumpărătorii, care cred că-și iau o hibridă.

Sursa: InsideEvs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.