Volkswagen va vinde gama de electrice ID online

O stire de saptamana trecuta, care ne-a scapat cumva, spune ca VW se pregateste de o abordare cu totul noua (pentru ei) in ceea ce priveste vanzarile masinilor electrice din noua gama ID.

Totul va incepe cu ID.3, a carui comenzi vor putea fi date incepand cu 17 iunie, daca vestile se adeveresc. Sistemul de comanda va fi unul hibrid, online-offline, in care si dealerii vor ramane implicati.

VW spune ca masina va putea fi comandata integral online, de pe telefon, tableta sau PC si, la final, vei putea alege un dealer preferat sau apropiat de unde sa-ti ridici masina, unde sa-i faci reviziile si unde sa poti merge la nevoie.

Pretul va fi stabilit direct de VW (cum se intampla la Tesla) si negocierile lungi si obositoare nu vor mai avea loc.

Si cum spuneam, dealerii vor ramane in schema in continuare. Ei vor primi o mica parte din valoarea fiecarei masini vandute, vor organiza test-drive-uri si vor putea, pana la urma, sa ia si ei comenzi. Pentru ca, spune VW, trecerea de la comanda ta online la o vizita „offline” intr-un showroom se va putea face oricand foarte usor.

S-ar putea sa vedem noul configurator online cat de curand, dupa ce incep primele livrari pentru ID.3. Sper ca-l vom avea disponibil si la noi in tara si ca abordarea ne va scapa de situatii de genul „s-a terminat cota pentru Romania”, situatii foarte frecvente acum, pentru ca VW va avea contact direct cu cererea, fara dealerii care acum sunt intermediari.

Altfel, la final de articol, va recomand sa (re)vedeti acest material promovat tot de VW prin care se scot in evidenta motivele pentru care un ID.3 va costa mai putin (pe termen lung) decat un Golf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.