VW ID.4 și IONIQ 5 – echipa laureatelor World Car of the Year

În timp ce Laurențiu (CJ) se apropie de aniversarea primului an alături de ID.4, Tudor și Peter, ambii din Timișoara, sunt încă la începutul călătoriei alături de cele două variante, RWD și AWD, asamblate pe noua platformă 100% electrică Hyundai E-GMP.

Urmărim cu mult interes informațiile comunicate de proprietari despre cele mai mari modele participante la proiectul Electromobilitate, ID.4 și IONIQ 5 fiind câștigătoare ale trofeului World Car of the Year în 2021-ID.4 și 2022-IONIQ 5.

Consumul mediu săptămânal

Graficul consumului mediu săptămânal nu spune mare lucru, fără a cunoaște condițiile în care au fost realizate aceste valori. Zig-zag-ul liniei roșii (Tudor – IONIQ 5 RWD) este însă ușor de explicat, știind că valorile maxime sunt legate de călătorii mai lungi, cu viteze mai ridicate pe autostradă.

Iată ce ne-au transmis proprietarii despre experiențele de săptămâna trecută.

Laurențiu – ID.4, Cluj

O săptămână cu foarte puțini kilometrii, doar în oraș și făcuți după-amiază când afară era deja cald. 

În principiu în 14 mai aș putea veni la întâlnirea de la Ciugud – Păuca.

Peter – IONIQ 5 AWD, Timișoara

Datele din săptămâna 11-17 aprilie pentru IONIQ 5 AWD din TM sunt următoarele:

  • Distanța parcursă: 271.7 km
  • Tip traseu: 100% oraș
  • Viteza medie: 26.8 km/h
  • Consum mediu: 17.3 kWh / 100km
  • Total încărcări: 77 kWh
  • Cost încărcare: 0 RON (la birou + de la soare J )
  • Energie obținută de la panourile solare: 2.7 kWh (creștere de 50% față de săptămâna trecută)

Am circulat preponderent dimineața devreme, pe temperaturi între -1 – 5°C. Am prins și câte un drum scurt dupămasa pe +22-25°C, temperaturile fiind foarte variabile în această perioadă.

Cu părere de rău, nu voi putea participa la evenimentul de la Ciugud, fiind plecat în perioada respectivă.

Tudor – IONIQ 5 RWD, Timișoara

În săptămâna 11-17 Aprilie, IONIQ5 a parcurs 854 km cu un consum de 19 kWh/100km. 

740 km dintre aceștia i-am parcurs în weekend pentru o excursie la Sighișoara. Vineri când am plecat am avut parte de vreme frumoasă, soare și 14-15 ℃, așadar nu am avut nevoie nici de răcire, nici de încălzire în mașină. 

Încărcarea am făcut-o la Sebeș, loc deja obișnuit și am observat că față de acum 3 săptămâni, când am fost la Cluj și am avut parte de ploaie și temperaturi ceva mai scăzute, consumul pentru TM-Sebeș a fost cu 4.6% mai mic: 22.9 kWh/100km vs. 24 kWh/100 km.

Duminică la întoarcere am mers spre Târgu Mureș, unde am mâncat prânzul și am încărcat mașina la o stație EnelX. Cred ca cei de la EnelX au probleme cu taxarea, pentru că nu mi-au fost retrași bani pentru abonament (cu toate acestea, am inclus costurile în raportul săptămânal).

Din Târgu Mureș am plecat cu bateria 100%, iar ABRP spunea că ajungem acasă fără încărcare dacă mergem cu max. 115 km/h.

Asta am și făcut până când am observat că estimarea procentului la sosire crește așa că am mărit viteza. Am încărcat totuși 7 minute la Sebeș, în timpul pauzei de toaletă, acumulând 3%. 

Am ajuns acasă cu 9%, consum sub 20 kWh/100km și viteză medie aproape 100 km/h  însă trebuie să recunosc și meritele vântului de 4-5 m/s din spate 🙂

Ne vedem la Ciugud! Eu și Andreea vom fi cu siguranță acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.