Kia Niro – o vedetă neașteptată a salonului auto de la New York

Noua generație a îndrăgitului Kia Niro a fost prezentată publicului american în ultimul sfârșit de săptămână la New York Auto Show.

Sub auspicii aparent mai puțin favorabile unui refresh, atunci când IONIQ 5 a câștigat trofeul WCOY – World Car of the Year 2022, iar Kia EV 6 a făcut împreună cu Mustang Mach-e parte din tripleta plasată în vârful preferințelor juriului internațional, Kia a generat presă favorabilă cu noul Niro pentru grupul sud coreean.

Un element important, care contribuie la popularitatea Niro, este faptul că fiecare client poate lansa comanda după preferințe: cu motor termic, în variantă hibridă sau 100% electric. Chiar dacă este un ecou îndepărtat al filozofiei „Power of Choice” promovată de BMW, variantele oferite publicului pe o platformă mixtă au darul de a propaga modelul în clasamentele de înmatriculări, atunci când nu se face diferențierea pe tip de tracțiune.

Într-o țară unde adoptarea mobilității electrice este încă în fașă, strategia a dat roade și Niro este „all the buzz” în aceste zile, chiar dacă platforma E-GMP 100% electrică s-a dovedit a fi o mare reușită a grupului sud coreean.

Niro în Europa

În clasamentele de înmatriculări din Europa de vest publicate de EU EVs, Niro ocupă un foarte bun loc 6, după ce a înregistrat cel mai bun trimestru I în Europa de vest, de la începerea livrărilor în 2018.

Toate informațiile și diagramele provin de pe EU EVs

Principalele creșteri au fost în Suedia și Spania, dar și pe piața germană, cea mai mare pentru automobile electrice din Europa.

Niro în proiectul Electromobilitate

În cadrul proiectului nostru monitorizăm în prezent două modele, pe baza informațiilor furnizate de Teo și Tibi, ambii din București. Colaborarea începută în noiembrie 2020, odată cu primele livrări de Niro în România, ne dă posibilitatea să urmărim variația consumului după cel de al doilea sezon rece.

În timp ce Tibi își continuă drumurile din București combinate cu excursii de sfârșit de săptămână la munte cu schiurile (sau bicicletele) pe portbagaj, Teo și-a schimbat radical rutina anul acesta, parcurgând din două în două săptămâni un drum mai lung, ce include autostradă.

Cu aceeași eficiență cunoscută de la Kona, dar cu un portbagaj mai încăpător (principalul reproș adus Konei este portbagajul prea mic), Niro ar putea fi mult mai răspândit în România.

Statisticile actuale de înmatriculări din țară dovedesc mai degrabă problemele importatorului, decât lipsa de apetit a publicului.

Poate EV 6 va avea o soartă mai bună?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.