VW ID.6 produs în China, deocamdată doar pentru China

Așa cum scriam recent, seria prezentărilor de noi modele eletrice se accelerează amețitor pe măsura ce ne apropiem de 19 aprilie, ziua deschiderii Salonului Auto Shanghai, ediția 2021.

După anunțurile legate de noi variante sau modele inedite de la Polestar, Toyota, Audi și Mercedes, astăzi a fost Volkswagen China la rând cu lansarea a noului ID.6.

Modelul va fi produs de cele două JV-uri VW din China, formate cu firmele de stat FAW (First Automotive Works), care va asambla varianta Crozz, și SAIC (Shanghai Automotive), unde se va naște varianta ID.6 X, și este oferit deocamdată exclusiv clienților din China, în varianta cu șase și șapte locuri.

Construit pe platforma MEB, extinsă între axe cu 195 mm, pentru a crea spațiul necesar celui de al treilea rând de scaune, ID.6 are o lungime de 4.876 mm, cu 292 mm mai mare decât ID.4.

Cu un interior deja familiar de la ID.3 și ID.4, prezentarea de astăzi a pus accentul pe liniștea călătoriei și pe relaxarea pasagerilor în spațiul generos oferit de ID.6.

În presa de peste ocean circulă zvonuri despre o variantă care va fi oferită și în America de Nord, cândva între ID.4 (primele livrări sunt în derulare) și ID.Buzz, microbuzul electric care are misiunea de a reconecta generația actuală cu legendele hippie și microbuzul VW („gogoșarul”) ca simbol al epocii „flower power”.

Din puținele informații tehnice oferite în comunicatul VW, am încropit o primă comparație incompletă cu ID.4, la care vom adăuga date pe măsură ce vor fi date publicității.

Notă: toate imaginile sunt captări de ecran din timpul prezentării Volkswagen China

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.