36.762 de înmatriculări pentru un singur model electric în ianuarie!

Dacă la citirea titlului vă gândiți la Model 3 sau Y pe plan global sunteți pe calea cea bună, dar mai avem de așteptat o săptămână până vom cunoaște exact câte Model 3 și Y au fost înmatriculate în lume în prima lună a anului.

Dar până să se finalizeze statisticile globale, Jose Pontes ne delectează pe blogul sau EVsales cu rezultatele începutului de an în China, cu un record absolut.

Sursa: EVsales

36.762 înmatriculări pentru un singur model electric într-o lună este o premieră realizată de micuțul Wuling Hong Guang, revelația anului 2020, când publicul temător de contaminare în timpul transportului public, a apelat la micro-automobile de oraș, pentru deplasări individuale.

Chiar dacă în clasamentele financiare, alcătuite după încasări, Model 3 conduce detașat cu cele 13.843 unități înmatriculate în ianuarie, în top 20 mai găsim trei micro-automobile de oraș, dovadă a impactului pandemiei asupra deciziilor de deplasare urbană.

Altă tripletă remarcabila, pe lângă cea a micro-automobilelor electrice, este cea a startup-urilor ce au intrat în top 20 în ianuarie:

  • NIO cu trei modele (2845 EC6, 2720 ES6 și 1660 ES8) total 7225
  • Xpeng cu două modele (3710 P7 și 2305 G3, livrat și în Norvegia), total 6015
  • Weltmeister 2014 EX5

Prin urmare 6 din cele 20 de modele aflate în vârful clasamentului înmatriculărilor din ianuarie provin de la startup-uri dedicate proiectării, (nu neapărat și producției, lăsată pe mâna celor mai pricepuți) și distribuției de automobile electrice, un avertisment serios pentru producătorii tradiționali, care au întârziat tranziția spre electromobilitate.

Dincolo de volumul înmatriculărilor din China, important de știut este că cele trei startup-uri au început livrările și în Europa, unde profită de șovăielile producătorilor locali pe calea electrificării.

O surpriză este absența din top a noului Modul Y produs la Shanghai, despre care primele știri din China la începutul lunii ianuarie afirmau că ar fi fost comandat în zeci de mii de exemplare. Să nu fi livrat Tesla nici măcar 1661 exemplare cât ar fi fost necesare intrării în Top 20? Vom urmări misterul până la clarificare.

In schimb din Australia a sosit vestea că primul vapor cu Model 3 MIC (made in China) a ajuns la destinație, un prim pas spre distribuția campionului global din ultimii trei ani și pe noi piețe în emisfera sudica si în Asia de Sud Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.