Alături de toți cei ce au suferit de pe urma hack-ului aplicației Carge

După un sfârșit de săptămână în care mica comunitate electromobilistică din țară a fost afectată de hack-ul aplicației Carge, neîncrederea se răspândește rapid, deși criminalii secolului XXI nu aleg victimele după mijlocul de transport utilizat, ci după vulnerabilitatea sistemelor IT.

Sunt sigur că vom avea cât de curând o analiză de specialitate despre ce s-a întâmplat și mai ales din ce cauză, ca să putem evita în viitor probleme de aceeași natură.

Ca întotdeauna, vom prezenta mai întâi experiența din punctul de vedere al utilizatorului aplicației Carge, proprietarul unui automobil electric, pe baza informațiilor transmise de participanții la proiectul Electromobilitate.

Dan – ID.3 (Timișoara)

Aplicația Carge a fost victima unui atac și ne-au informat asupra acestui lucru printr-un mesaj.

Eu am avut în aceasta aplicație cardul care mi-a fost blocat, ca urmare a activității identificate automat de către banca ca fiind frauduloasă.
Sumele vor fi returnate de către Carge prin intermediul băncilor partenere, lucru care desigur va dura cateva zile și vom primi informații in acest sens.

Radu – Zoe (Ploiești)

Pe mine m-a salvat banca, care a considerat cele 4  tranzacții în valoare de 3300 USD frauduloase și le-a refuzat. Apoi mi-a blocat cardul și m-a notificat (ulterior cardul a fost anulat definitiv și va fi reemis).

Între timp am primit mail de atenționare de la aplicație, iar eu am șters definitiv contul, pana se calmează lucrurile.

Silviu – Peugeot 2008 (București)

Mie au reușit să îmi ia de pe card $300 și ar fi luat mai mult dacă aveam disponibil. Am primit receipt de refund, să vedem și când ajung.

Laura – Peugeot 208 (Timișoara)

La fel am pățit și eu, 1300$ retrași de pe card. Dar am blocat cardurile și am primit chitanță de refund și aștept restituirea sumei.

Andrei – Kona (Brașov)

La mine ING a blocat definitiv cardul… altul…

Răzvan – Opel Corsa (București)

Am fost și eu afectat de Carge, așa că mi-am făcut card virtual la Revolut…

Laurențiu – ID.4 (Cluj)

Problema Carge m-a lovit și pe mine, în dimineața de sâmbătă găsind pe telefon o grămadă de mesaje prin care Revolut îmi spunea să îmi încarc contul că nu am bani suficienți, sau că data expirării cardului introdusă era greșită. Suma totală care s-a încercat să mi se ia de pe cont a fost de 6600 dolari.

Attila – Hyundai Kona (Timișoara)

Eu am „scăpat” ușor cu Carge: nu am avut nici 100$ pe cardul Revolut atașat aplicației și așa a eșuat transferul din cauza fondurilor insuficiente, apoi a fost blocat cardul din cauza repetatelor încercări de a debita sume mai mari. Cardul folosit la Carge îl consider compromis și implicit l-am dezactivat definitiv. De acum înainte o să folosesc doar card virtual la plăți „online” – învățătură de minte pentru mine.

Dan – Hyundai Kona (București)

Eu nu am fost afectat de problemele celor de la Carge. Am avut, la fel ca Attila mai puțini bănuți în cont, iar transferurile au fost refuzate.

Alexandru – VW ID.3 (București)

Nu am fost afectat de Carge pentru că am tot amânat să adaug cardul în aplicație. Dar ținând cont de cele întâmplate, nu cred că îl mai adaug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.