Audi Q4 e-tron și concurența premium

După ce Audi a devenit etalonul pentru interioare în industria auto, orice nou proiect demarat de concurență, pornea de la o analiză amănunțită a materialelor, metodelor de asamblare foarte precisă, calităților tactile și mulți alți indici utilizați de specialiști pentru a crea ambientul cel mai plăcut (pentru categoria respectivă de preț), care ghidează design-ul, testarea și lansarea în producție a unui nou interior din gama premium.

Cu convingerea că noul Audi Q4 nu va dezamăgi clienții, pentru care design-ul exterior și cel interior sunt în echilibru la alegerea unui nou automobil, am alcătuit un tabel comparativ cu specificațiile tehnice și preturile din Germania (cu excepția Jaguar i-Pace EV 320, preț Olanda) listate de EVdatabase.

Modelele sunt listate de la stânga la dreapta în ordinea lungimii, deși pentru a înțelege mai bine spațiul interior disponibil, o valoarea mai bună este ampatamentul (distanța între puntea față și spate).

Pentru cei ce preferă o caroserie crossover/SUV din motive de spațiu sau acces, am listat volumul portbagajului și masa de remorcare, chiar dacă pe cârlig vom găsi mai degrabă biciclete, în aceasta categorie de automobile cu prețul peste 42.000 euro.

Am adăugat un indice calculat din raportul masei proprii și a puterii motorului electric, exprimat în kg/kW, care este un bun indicator al dinamicii fiecărui model, ținând cont de cât de grele au devenit automobilele electrice din această clasă, între 1.840 kg (Lexus) și 2.260 kg (BMW).

Va urma o altă analiză, dedicată electromobiliștilor, unde în centrul atenției vor fi eficiența, autonomia și viteza de încărcare, categorii la care Audi Q4 nu excelează, comparativ cu noile modele prezentate de Hyundai-Kia, Polestar sau tehnologia Tesla și Lucid Motors.

Tentația de a compara Q4 cu Model Y și aparițiile din 2021 pana in 2025, va fi și mai irezistibilă, după ce producătorii globali și cei chinezi vor dezvălui noile modele la salonul auto de la Shanghai, care începe în 19 aprilie pentru presă.

(va urma)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.