Cei trei muschetari electrici și Konele lor

Pentru cei ce își aduc aminte de povestea celor „trei muschetari” probabil că este de la sine înțeles că în realitate erau… patru, d’Artagnan alăturându-se isprăvilor lui Athos, Porthos și Aramis.

Un mesaj primit săptămâna trecută de la Cristian Popescu, m-a făcut să zâmbesc până la urechi, fiindcă am găsit și noi pe d’Artagnan al nostru, să se alăture celor trei muschetari electrici cu minunatele lor Kona.

Bună seara. Mă uitam la acele 3 grafice de Kona. Eu spre deosebire de ei am Kona Highway.

Sunt din Cluj, nu fac foarte multi km în afara localității, am mașina de 2 săptămâni, dar mă gândeam dacă nu ma puteți adăuga și pe mine la acel grafic… ideea e ca vreau să fac și plimbări intre Kaufland-uri și să scriu eventual mici recenzii, păreri, etc.

Săptămâna viitoare mă întorc din concediu și ași vrea sa contribui (dacă e nevoie)

Cristian Popescu, proprietar de două săptămâni de Hyundai Kona Highway

Ne bucurăm pentru informațiile primite de la fiecare nou proprietar, cu atât mai mult cu cât Clujul este un centru avansat al electromobilității în Romania, unde oamenii vrednici pe care i-am cunoscut și numeroși susținători duc o activitate intensă de promovare, găsind înțelegere si la primărie.

BUN VENIT CRISTIAN in echipa proiectului Electromobilitate!

Graficul de care scria Cristian mai sus este cel al consumurilor medii săptămânale comunicate de Attila, Paul și Tudor.

Brotacul: Kona – Attila

Cu excepția primei săptămâni de când ne furnizează datele de consum, începutul de septembrie a fost un record personal pentru primul proprietar de Kona electric din Timișoara. Iată ce ne scrie:

Singura cheltuială a fost că am „încălțat” brotacul cu anvelope all season Michelin CrossClimate: 2900 lei. Va fi interesantă diferența de consum, cu toate că am început sa merg în mod ECO.

Am ales acest mod, pentru că am observat că instalația suflă aer un pic mai puțin rece și tolerez mai bine la drum lung, iar al doilea motiv: nu este ieftină tocirea anvelopelor Michelin cu demarări sportive și până la iarnă trebuie să mă potolesc cu joaca de-a „accelerăm ca o rachetă”.

Attila Bereczki

Porto: Kona – Tudor

Tudor este atât de prins cu misiunea de a instala stații de încărcare lektri.co, pentru a ne ușura viața tuturor celor ce nu avem nimic mai bun de făcut decât să cautăm după prize, când benzinării sunt la tot pasul, că de abia a adunat 93 kilometri în prima săptămână din septembrie.

Dacă o ține tot așa, va încărca Kona o singură dată în luna septembrie, fiindcă a realizat un consum foarte bun, care permite peste 400 km de autonomie.

In plus, Tudor este ocupat cu organizarea celei de a treia ediții a evenimentului Electromania, o întâlnire a proprietarilor cu cei interesați de mașini electrice, dornici de informații direct de la sursă = utilizatorii.

Maratonista: Kona – Paul

Alergată cale de două revizii obligatorii, peste 40.000 km, într-un interval de patru luni, Kona lui Paul și-a petrecut „timpul liber” din vară la stații de încărcare rapidă prin Europa.

Am primit de la Paul o colecție bogată de imagini și de explicații despre numeroase rețele, aplicații și ecusoane de activarea a stațiilor, extrem de utile pentru electromobiliști. Din păcate, preturile se modifica atât de rapid, încât ceea ce săptămâna trecută promitea sa devină articolul de la „Viena la Băilești cu mai putin de 9 euro” astăzi nu mei este de actualitate, fiindcă preturile s-au majorat.

Dar veștile rele sunt depășite de cele bune, Paul trimițăndu-ne o imagine cu cea de a doua Kona electrică din Băilești. Oare cine o fi convins proaspătul proprietar? Paul ne promite încă o poveste frumoasa cu feți frumoși călare pe Konele lor electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.