Despre prima săptămână din septembrie cu 3 modele PSA

Odată cu terminarea vacanțelor, distanțele parcurse s-au scurtat și consumul este în scădere, atât datorită vitezelor mai mici de deplasare în aglomerațiile urbane, cât mai ales datorită frânării regenerative, utilizată de majoritatea proprietarilor.

Pe lângă economia de curent prin recuperare, mai este și cea de plăcuțe de frână datorită uzurii reduse, care permite utilizarea setului original pe termen lung.

Tendința consumului în scădere, din cele două motive amintite mai sus, dar și a temperaturilor ceva mai coborâte, se poate observa, în prima săptămână din septembrie, la toate cele trei modele electrice produse de grupul PSA, parcate în garajul nostru virtual.

Peugeot e-208

Electro-leul mic a parcurs cu Laura 81 km în Timișoara, cu un consum de 14.2 kWh/100 km, medie orara 22 km/h.

Peugeot e-2008

Silviu a acumulat cu electro-leul mare 212 kilometri în București, fără excursii în afară, cu un consum de 18 kWh/100 km.

Opel Corsa-e

Despre cel mai frugal reprezentant al produselor PSA, am aflat ca este condus în timpul săptămânii în Bucuresti de soția lui Răzvan, dar în weekend mai apucă și el volanul electric.

Totalul de 93 km cu consum de 11.6 kWh/100 km și o medie de 27 km/h, ne convinge odată în plus că discuțiile despre autonomie și viteza de încărcare, au mai mult de a face cu scurta perioada a vacantelor, decat de nevoile de zi cu zi.

Discuție despre autonomie și încărcare

Așa cum am observat pe parcursul ultimilor doi ani, cu diferite modele înscrise în proiectul Electromobiltate, în diferite orașe, autonomia disponibilă astăzi, de cel putin 200 km la majoritatea modelelor noi, acoperă în general nevoile zilnice și limitează bătăile de cap cu încărcarea la stații publice, la o dată pe săptămână în sezonul cald și ceva mai des iarna, pentru cei ce nu pot încărca acasă.

Chiar dacă grijile pentru încărcare sunt justificate, par exagerate uneori, în contextul în care pot fi coordonate cu cumpărături la magazinele ce dispun de stații de încărcare publice.

Parcul auto electric a crescut spectaculos anul acesta, sperăm că și numărul punctelor de încărcare va ține pasul cu evoluția rapidă, pentru a nu deveni un motiv de inhibiție pentru potențialii viitori proprietari.

Scrieți-ne despre experiențele cu încărcarea la stații publice pe adresa office@electromobilitate.com. Nu uitați să adaugați o imagine cu mașina și să menționați orașul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.