Citigo, e-Up! și Fiat 500 – două aniversări în ”grupa mică”

Dincolo de mașini, statistici și experiențe legate de mobilitatea electrică în România, proiectul Electromobilitate are la bază un grup de pasionați în perpetuă împrospătare. Pe măsură ce noi automobiliști fac marele pas, de la combustibili fosili la energie electrică pentru nevoile zilnice de deplasare, echipa întinerește și se extinde tot mai mult în țară.

Albastru – localitățile de reședință ale participanților la proiectul Electromobilitate (23 aprilie 2023)
Roșu – localitățile unde am organizat evenimente de promovare a mobilității electrice

Dedicați să capteze și să comunice punctual datele de parcurs, consum, costuri și experiențe săptămânale, participanții la proiect colaborează, în general pentru 12 luni, la creșterea zestrei de date și relatări despre viața de zi cu zi alături de un model electric, așa cum este acum, la început de drum în România, cu părți bune și mai puțin bune.

Entuziasmul este maxim în primele luni dupa achiziție, apoi devine obișnuință și se transformă treptat într-o rutină atât de banală, încât participanții care nu se pot desprinde de echipă își pun întrebarea dacă informațiile transmise mai sunt de interes pentru cineva.

Doina, Wiwi și Citigo – 150 săptămâni de colaborare

Acesta a fost și cazul lui Wiwi, care după 150 săptămâni de date frumos organizate într-un tabel, a revenit la un eveniment de promovare a mobilității electrice, cel organizat cu ocazia Earth Day 2023 la Timișoara.

Contactul direct cu publicul timișorean, cu acea curiozitate molipsitoare despre un domeniu necunoscut, dar mistificat de aberațiile care circula on și off line, a fost doza de energie necesară pentru continuarea colaborării. Aspecte devenite banale acum, dar care ne-au frământat în egală măsură atunci când eram pe cale să facem achiziția primului model electric, revin în bombardamentul întrebărilor vizitatorilor.

Cât costă? Cum încarci? Câți km merge? Ce se strică? Unde faci service?… nimic nou și totuși câtă energie ne transferă curiozitatea altora pentru domeniul în care ne-am aruncat (fără să știm prea multe) în urmă cu doi, trei sau chiar mai mulți ani.

MULȚUMIM Doina pentru sinteza aspectelor legate de economiile realizate cu Citigo și Wiwi pentru meticulozitatea colectării de date, care ne lasă să privim dincolo de parcurs și consum, la câtă energie utilizează Citigo pentru climatizare și câtă recuperează prin frânare regenerativă în traficul urban.

Pentru exemplificare, am atașat raportul săptămânal cu numărul 150 (!) transmis de Wiwi pentru Skoda Citigo.

Raul – CASĂ DE PIATRĂ!

Simpaticul Fiat 500 a lipsit sâmbătă, 22 aprilie, din piața Operei, dar motivele au fost cât se poate de serioase.

In timpul participării de joi, 20 aprilie, la întâlnirea cu presa și apoi cu studenții și cadrele didactice de la Politehnica timișoreană, Raul și-a informat colegii că este ultima lui zi de ”libertate”.

In numele întregii echipe și a comunității interesate de Fiat 500, îi dorim sănătate, Casă de Piatră și mulți kilometri tăcuți și curați alături de aleasa inimii!

Cronica săptămânii #16

Raul – Fiat 500, Timisoara

Săptămâna trecută Fiat 500e a parcurs doar în oras un total de 195 km, cu un consum de 15.5 kWh/100km.

Am efectuat mai multe sesiuni de încarcare:

– 1xAC acasă, totalizând 6.75 kWh cu un cost aproximativ de 4.8 RON;

– 3 sesiuni scurte DC, totalizând 27 kWh cu un cost aproximativ de 30 RON.

Un week-end plăcut tuturor, așteptam cu nerăbdare evenimentul de la Ciugud în 13 mai.

Laszlo – e-Up, Cluj

Alin – e-Up!, Râșnov

17.04 – 23.04

  • Total km 1104
  • Consum mediu pe bord 10.5 kWh/100km
  • Consum mediu total 14.5 kWh/100km
  • Cost total 97.8 ron
  • Cost 8.8 ron/100km

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.