ID.3 de Cluj în cadrul Earth Day 2023 la Timișoara

Joi – Prima zi

În prima zi a evenimentului de la Timișoara, călătoria lui Marcel, împreună cu Dragoș și ID.3-ul lor a început dimineața devreme, astfel la ora 6 erau deja pe drum.

Prima porțiune a drumului, până la Sebeș, a fost parcursă majoritar pe autostradă, la o viteză medie de 115 km/h, în stilul obișnuit, calm, de condus al lui Marcel. Kaufland-ul din Sebeș a reprezentat prima oprire pentru încărcare, nu atât din nevoia de curent, mai degrabă datorită foamei.

După o jumătate de oră, am continuat către Timișoara, însa pe autostradă ne-am întâlnit cu Andrei (Kona, Brașov), fapt care presupunea o pauză pentru discuții, timp în care electricele noastre se alimentau cu electroni. Chiar dacă nu a fost necesar, am încărcat și noi încă 6.5 kWh.

Restul drumului până la Timișoara a fost parcurs fără probleme, iar odată ajunși acolo, am fost întâmpinați de Tudor la Universitatea Politehnică, unde urmau să aibă loc întâlnirile cu presa, apoi cu studenții și cadrele didactice.

Discuția a fost deschisă Eugen Cocea, fondatorul revistei online 24Auto.ro, prima gazdă a proiectului Electromobilitate în 2018, cu un bun venit adresat colegilor din media timișoreana. Dan Boboescu, fondatorul proiectului, a fost prezent prin intermediul unei conferințe online, după care a urmat prezentarea lui Tudor asupra evoluției proiectului de-a lungul celor cinci ani de la înființare și a progresului mobilității electrice în România, Europa și pe plan global în același interval de timp.

Mai apoi, curiozitățile invitaților au ieșit la iveală, fiecare dorind sa afle informații despre diverse mecanisme ale autoturismelor electrice, dar și a stilului de viață adoptat de posesori. Colegii din proiect au răspuns prompt, cu exemple din viața lor de zi cu zi, cu aspectele pozitive, cât si negative, acolo unde a fost cazul. Discuția s-a continuat până în domeniul mecanicii, respectiv al electromecanicii, unde Andrei și domnul profesor Mihon și-au exprimat părerile, deseori contrare.

Mai apoi, după întâlnirea cu studenții și cadrele didactice, atenția a fost îndreptată către autovehiculele participanților, unde cei prezenți au fost dornici să afle detalii amănunțite despre fiecare model.

Sâmbătă – a doua zi

Vineri după-masă am pornit din nou, din Cluj către Timișoara, itinerariul fiind neschimbat. Prima oprire a fost la Sebeș, unde am încărcat, în aproximativ 30 minute, 20 kWh. Odată ajunși, după cazare, am plecat la masă, iar în acest timp ID.3-ul s-a mai alimentat cu 18 kWh.

Sâmbătă, echipa s-a reîntâlnit, de această dată în Piața Victoriei, unde au aranjat mașinile în funcție de clasa aferentă, pentru a facilita expunerea, 17 mașini fiind prezente.

În cele trei ore de prezență, sute de oameni au pășit printre rândurile formate de electricele echipei, clarificandu-și nelămuririle cu informații direct de la șoferi, fie la început de drum, fie veterani în acest proiect.

Din întâlnirea cu publicul, cel mai important lucru a fost faptul că toți vizitatorii au plecat cu zâmbetul pe buze și cunoștințe noi despre domeniul mobilității electrice, ceea ce în definitiv este scopul acestui proiect.

Următoarea etapă a evenimentelor dedicate Earth Day și aniversării primilor cinci ani ai proiectului nostru, a fost un tur silențios și fără fum pe un circuit în jurul centrului istoric. Pornite din parcarea hub-ului Lektri.co, 15 mașini au traversat câteva puncte de interes, sub privirile uimite ale pietonilor, ce admirau coloana silențioasă a participanților.

Ajunși la final, electromobiliștii noștri s-au regrupat în parcare, iar pentru că fiecare autovehicul are caracteristicile sale unice, colegii au făcut schimb de mașini, testându-le și observându-le diferențele.

La finalul zilei, am lăsat masina la încărcat la priza de 220V a hotelului, iar până a doua zi la ora 11, a încărcat 25 kWh, SoC 100%, pregătită pentru călătoria către Cluj, care, la fel ca până acum, s-a desfășurat fără probleme, cu o singură oprire la Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.