Corsa, ZOE și Peugeot 208 – o participare la Transylvania Classic și două rezolvări în service

Săptămâna trecută a fost cu totul deosebită pentru Bogdan (B), încântat după participarea la secțiunea pentru automobile electrice din cadrul competiției de regularitate Transylvania Classic.

Tot o săptămână bună semnalează Claudiu (AB) și Serban (SV), care au avut parte de rezolvări în perioada de garanție pentru probleme apărute la Opel Corsa și Renault ZOE.

În direct cu proprietarii

Claudiu – Corsa, Alba Iulia

-Distanta: 599 km

-Consum: 13,8 kWh/100 km

-Viteza: 36 km/h


Menționez, în rândurile ce urmează, rezolvarea problemei întâmpinate în service din cauza intervalului de revizie (Necazuri cu Opel Corsa în service):

  • Opel Târgu Mureș, prin persoana domnului Szabolcs Csaba Boloni , care m-a îndrumat să solicit un răspuns din partea Opel România, mi-a confirmat că intervalul de service se execută așa cum scrie în manual, adică la fiecare 25000 km, după primul interval care e la 12.500 km.
  • Scrisoarea trimisă de mine către Opel România a fost scrisă utilizând o notă pașnică, lucru care a grăbit depistarea problemei
  • Problema, se pare, este o eroare din programul din service care indică, doar pentru mașina mea, un interval greșit de 12.500 km, nu de 25.000 km.
  • Domnul Boloni s-a gândit sa verifice și alte Opel Corsa e vândute; astfel, am observat că acelea au intervalul reviziilor la 25.000 km. 

In final, mă declar foarte mulțumit de dialogul avut cu cei de la Opel care, în mai puțin de 3 zile lucrătoare, mi-au dat un răspuns și o cale de rezolvare.

Bogdan – Peugeot e-208, București

Săptămâna 8-14 august s-a încheiat pentru mine cu raliul de regularitate Transylvania Classic. O super experiență despre care voi scrie în weekend sper.

Datele sunt după cum urmează:

  • Distanța totală: 1047 km
  • 300 km autostradă cu 130-140 km/h, iar restul DN și Transfăgărășan.
  • Consum mediu: 14 kWh/100km
  • Viteza medie: 41 km/h

Laura – 208, Timișoara

Aflata în cel de al treilea an de colaborare la proiectul Electromobilitate, Laura continuă să ne trimită informațiile săptămânale obținute cu electro-leul mic în Timișoara. In plus, o imagine alături de fratele mai mare, IONIQ 5 – electro-garsoniera lui Tudor.

Șerban – Renault ZOE, Suceava

Săptămâna trecută am fost cu Zoe în service. Tot îmi afișa eroarea în bord “check airbag system”.

În prima fază am ignorat-o, crezând că va dispărea după ce mașina va fi în stand by, dar când am vazut că persistă am apelat la service. Acolo am aflat că aveam cablul de la senzorul de impact din portiera stângă rupt (probabil de la mișcarea de închis-deschis a ușii). Acest cablu a fost a fost înlocuit pe garanție.

In rest săptămână scurtă, atașez poza cu datele: 76 km cu 17.1 kWh/100km consum mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.