VW ID.3 – raportul echipei și o actualizare din Sibiu

In raportul săptămânal primit de la colegii din Grupa Mare, Tudor semnala că a găsit stația de la reprezentanța VW din Sibiu ocupată de două mașini care nu încărcau. Răspunsul prompt ne face încrezători că situația nu se va repeta. Vom reveni.

Raportul echipei ID.3

Dacă actuala scădere a înmatriculărilor europene pentru ID.3, comparativ cu aceeași perioadă din 2021, se datorează unor probleme de livrare, sau a reținerii unor potențiali cumpărători la aflarea necazurilor cu soft-ul și acumulatorii, rămâne de văzut.

Cert este că statistica din 14 țări vest europene semnalizează în prezent existența unor probleme cu înmatriculările de ID.3, scăzute mult sub nivelul de anul trecut.

Sursa: EU EVs

Consumul mediu săptămânal comunicat de colegii noștri

In direct cu proprietarii

Cosmin – București

La mine au fost 525 km cu un consum mediu de 16 kWh/100km, prin oraș și împrejurimi, de aici și viteza medie de doar 23 km/h.

Am încărcat 89 kWh în total, din care 14.5 kWh gratuit pe type 2 în timpul a două sesiuni de cumpărături, iar restul acasă. In linii mari, am început săptămâna cu aceeași cantitate de energie cu care am terminat, așa că pentru simplificare putem considera ca am consumat 100% din ceea ce am încărcat, însemnând un cost de 52.5 RON; să zicem 60 RON rotunjit, ca să țin cont de pierderi, rezultă 11.4 RON/100Km.

Marcel – Cluj

Săptămâna trecută doar 214 km din care 20 km au fost făcuți de tehnicienii din service pentru a verifica o ușoară vibrație la volan la frânări bruște la peste 120 km/h. În rest drumuri pentru naveta zilnică la muncă. 

Am făcut și actualizarea de soft la versiunea 2.4, mașina lăsată în jurul orei 9, ridicată în aceeași zi după ce am ieșit de la muncă. Am primit mașină pe durata cât ID.3 a fost în service, un Golf 8, TDI 2.0 DSG (imaginea din dreapta).

Tot sistemul infotainment este la fel în proportie de 95% cu cel al ID, și funcțiile ACC și sistemele de condus predictiv. Acesta din urmă pare setat mai soft. Singura diferență zgomotul de termică și lipsa accelerației instante, căreia i-am simțit lipsa.

După preluarea mașinii am făcut mici setări, unele funcții s-au resetat la valorile din fabrică: închiderea/deschiderea geamurilor din cheie, înclinarea oglinzii dreapta pentru mersul înapoi, iluminatul intern. 

În rest nu am observat alte anomalii.

Alexandru – București

În săptămâna 8-14 August am parcurs 729 km cu un consum mediu de 15.1 kWh/100km.
Sunt plecat într-un concediu săptămâna asta şi următoare.

La final o să fac un articol despre cum a fost, mai ales că voi strânge o grămadă de povestiri electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.