Crestere cu 144% pentru masini electrice pe cea mai mare piata europeana

Odata cu introducerea noilor norme ce limiteaza emisiile pe flota in Europa, luna ianuarie a lansat vanzarile de automobile electrice pe o noua traiectorie in Germania, iar rezultatele din februarie vin sa confirme inceputul spectaculos de an pentru electromobilitate.

Cele 16.508 modele electrice si hibrizi plug-in inmatriculate in luna februarie reprezinta o crestere de 144% fata de aceasi luna de anul trecut, in timp ce piata auto a scazut cu 9%.

Sursa informatiilor: EVsales

Intre primele zece clasate sunt doar doua modele noi, gemenele VW e-Up si Skoda Citigo, dar la baza clasamentului au inceput sa apara cele trei sperante ale industriei germane in competitia electrica globala: Porsche Taycan, Mercedes EQC si VW ID3, cele din urma fiind probabil masinile utilizate de firma pentru probe pe drumuri publice.

Cu actualele stopari de productie din industria auto, in contextul crizei declansate de epidemia coronavirus, va trebui sa asteptam o perioada mai indelungata, pana cand economia isi revine si achizitiile de automobile electrice se vor relua in acelasi ritm incurajator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.