Un Elektro VW pentru 13.000 EURO?

In aceasi zi, 18 martie, in care echipa de conducere a marcii VW prezenta rezultatele din 2019 si planurile de viitor, revista Manager Magazin (MM) a publicat un articol intitulat „Volkswagen planuieste din nou un automobil ieftin„.

Desi in comunicatul Volkswagen nu este pomenit un astfel de automobil electric in gama de pret 13.000 euro, citand din nou „surse interne”, Manager Magazin afirma ca proiectul ar fi pe rol, cu obiectivul lansarii in 2023 si ca se bazeaza pe o noua platforma electrica, dedicata automobilelor mici de oras, care vor inlocui actuala gama Polo si Up.

Surse oficiale nu au confirmat promovarea de catre Herber Diess a unui proiect pentru un automobil electric in gama de pret 13.000 euro

Chiar daca trei incercari de automobile ieftine*** au esuat sub conducerea ultimilor trei CEO, se pare ca Herbet Diess sustine proiectul unui Elektro Volkswagen accesibil pentru un segment larg al clientilor marcii.

Manager Magazin afirma ca Frank Welsh, seful R&D, a fost numit responsabil de proiect cu termen 2023 si obiectiv de pret 13.000 euro.

Ramane de vazut cand si daca Volkswagen va confirma oficial existenta acestui proiect, ce s-ar putea naste din colaborarea cu e.GO Mobile, anuntata anul trecut la salonul auto de la Geneva.

*** Scurt istoric al proiectelor de automobile ieftine esuate la VW

  1. Sub conducerea lui Bernd Pischetsrieder (venit tot de la BMW, ca si actualul CEO, Herbet Diess) a demarat in 2004 projectul „3K” cu tinta de pret 3000 euro.
  2. Urmasul sau, Martin Winterkorn, mai cunocut pentru scandalul Dieselgate, a lansat propriul proiect de automobil ieftin, sub conducerea lui Hans Demant, recrutat de la Opel special pentru acest proiect.
  3. Matthias Mueller, si mai cunoscut pentru celebrul raspuns la conferinta de presa de NAIAS – salonul auto Detroit, ca inselatoria diesel VW a fost doar „o neintelegere a regulamentelor de emisii americane”, a avut propria aventura in zona automobilelor ieftine, proiectul „Economy Car” intr-o colaborare cu Tata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.