Dacia Spring la 5 euro pe zi! Este posibil?

Puțină wikipedia: Dacia Spring, produs Renault sub marca Dacia în China, Shiyan, Hubei. Teoretic disponibilă publicului larg doar în a doua jumătate a anului 2021, Dacia Spring a intrat în topul înmatriculărilor din Franța în decembrie 2020 cu 1721 de bucăți, direct pe locul 3 după Zoe și ID.3. Și tot așa rapid a dispărut în ianuarie 2021 din același Top 10.

Și acum despre E.Leclerc: o cooperativa franceză cu peste 500 de locații retail super/hyper market în Franța și 100 în exterior, înființată în 1948 de Edouard Leclerc și condusă acum de Michel-Edouard Leclerc, Președinte al Comitetului Strategic de centre E.Leclerc (sper că am tradus bine poziția dar e mai puțin important pentru noi aici).

Domnul Leclerc a apărut joi dimineața la postul BFMTV și a anunțat că autoturismele Dacia Spring (probabil parte din cele 1700 din decembrie) vor fi disponibile spre închiriere în rețeaua E.Leclerc, la un tarif de 5 euro / zi, începând din martie sau aprilie 2021, funcție de capacitățile de livrare Renault (comanda lansată fiind de 4000 de bucăți pentru modelele Dacia Spring și Renault Zoe).

5 euro pe zi? Da, plus un tarif pe kilometru care nu a fost detaliat dar a fost lansată valoarea de 7 euro cost total pentru o zi. Tot nu e rău ! Să fie un 0,05 euro/km? Vom vedea. Și fiecare își va face propriile calcule dacă va mai merita să ne cumpărăm mașini personale.

Prețul oficial de vânzare în Franța pentru Dacia Spring nu a fost anunțat încă, dar estimările sunt în jur de 15 000 euro, cu un maxim spre 20 000 euro, fără a considera bonusul ecologic. Dacă aplicăm bonusul de 7 000 euro în Franța rămâne de plată între 8 000 și 13 000 euro, foarte aproape de prețul autoturismelor cu motoare termice. Iar de acești bani primești 3,73 m lungime, 300 litri portbagaj cu un maxim de 600 litri daca rabatezi bancheta, 33 kW/44 CP, 125 Nm, maxim 125 km/h, baterie litiu-ion 26,8 kWh și o autonomie teoretică de 295 km mod urban. Cu 6,6 kW autorizați la încărcare AC se va face un plin în 5 ore cu o borna Lektri.co sau în 14 ore la o priză standard. Conectorul Combo pentru încărcare rapidă DC va fi opțional. Desigur, mai avem de așteptat puțin probabil până prin toamnă pentru a vedea realitatea.

Surse:

https://fr.wikipedia.org/

https://ecomento.de/

https://automobile-propre.com/

http://www.avere-france.org/

https://www.bfmtv.com/

2 Responses

 1. Marcel spune:

  Titlul articolului, pe care l-am văzut primit pe e-mail, mi-a creeat emoții !
  Mai mereu apar reclame de genul: „Logan cu 10 lei pe zi”…
  Văzînd titlul: „Dacia Spring la 5 euro pe zi! Este posibil?” și fiind foarte interesat de mașină,
  am crezut că deja se poate „ataca”…
  Aștept cu nerăbdare comunicarea prețului pentru România…

 2. Florin Batran spune:

  Ma bucur daca titlul si-a atins scopul 🙂 . Acest pret este la inchirierea autoturismului pe termen scurt, de la 1 zi la 1 luna. Piata din Franta este mult diferita fata de Romania, atat ca si oferta cat si cerere, diferentele fiind date de puterea de cumparare. Inchirierea autoturismelor este foarte dezvoltata, asta pe langa leasingul operational. E.Leclerc este o retea de supermarket-uri, vezi Auchan, Carrefour, Cora in Romania, care ofera si servicii de inchiriere, auto utilitare si turisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.