Impresii după 2.800 km de iarnă cu VW ID.3 1st Edition Max

Introducere

Așa cum am anunțat într-un articol recent, Alexandru a achiziționat un ID.3 1st Edition Max în ultimele zile ale anului 2020 și a decis să contribuie la proiectul Electromobilitate, cu informații despre viața de zi de zi alături de noua sa achiziție.

După două luni de iarnă și 2800 de kilometri parcurși, Alexandru își face debutul ca autor pe blog și ne dezvăluie impresiile despre ID.3, cu bune și mai puțin bune, așa cum au experimentat majoritatea proprietarilor cu primul lor model 100% electric.

Bun venit în echipa autorilor pe blogul electromobiliștilor Alexandru!

Experiența cu ID3 decembrie – februarie

Din luna decembrie 2020 sunt posesorul unui VW ID3 1st Edition Max, cu o baterie de 58 kWh şi 150 kW (204 CP).

De mai bine de 10 ani urmăresc mașinile electrice, însă cu adevărat interesat de achiziția uneia sunt de 2 ani.

Schimbarea către electric am făcut-o asumat, am văzut multe review-uri de mașini, am de mai bine de un an multe aplicații de încărcat pe telefon (unele cu sume modice blocate). Știam de stațiile de încărcare din jurul meu, de aplicația Kaufland sincronizată cu aplicația e-charge, iar din când în când închiriam mașini electrice.

Când am intrat în posesia ID.3 – ului am renunțat la mașina cu motor termic (un BMW e46) pentru că nu aveam două locuri de parcare şi nu voiam să plătesc taxe degeaba, dar poate cel mai mult a contat faptul că nu am vrut să văd cum se degradează nefolosind-o. Așa că ID3-ul este singura mea mașină.

Într-o singură lună am parcurs peste 2500km, din fericire nu am simțit vreun disconfort cu încărcatul la stațiile publice, fiind și singurele disponibile pentru mine, locuind la bloc.

În aceasta poză ID3-ul meu (cu roți de tablă) este alături de ID3-ul lui Andrei, prietenul meu, cu care schimb o grămadă de informații, aproape zilnic, despre mașinile noastre.

În această perioadă costul cu încărcările a fost de 0 lei pentru că îmi făcusem lecțiile cu stațiile gratuite, dar și pentru că am primit un card cu 2000 kWh gratuiți în rețeaua Ionity, Moon și Renovatio, fiind utilizator de ID3 First mover.

ID3-ul este confortabil, foarte agil, spațios și silențios.

Unul din lucrurile care mă deranjează este softul insuficient testat și optimizat de pe mașină. Chiar dacă mă așteptam să nu meargă perfect, nu îmi imaginam că are atât de multe disfuncționalități:

  • eroare de airbag,
  • eroare sistem ștergătoare,
  • eroare lampă spate,
  • eroare cameră mers înapoi,
  • climatizarea rămâne uneori blocată pe închis cu mesajul că meniul nu poate fi acționat fără contactul cuplat – eu fiind în mers,
  • dar și unele ciudate cum ar fi rămânerea cablului de încărcare blocat de mașină.

ID3-ul meu a venit fără pompa de căldură (toate din versiunea 1st Edition nu au pompa de căldură, cu excepția celor din Norvegia), iar lipsa ei duce la un consum între 1 si 2 kW pe încălzire habitaclu constant când temperatura exterioara este sub 5 grade. Tot legat de încălzire, bateria se încălzește la fiecare pornire până când ajunge la 13-17 grade C.

Vârful de consum în staționare pentru primele minute când funcționează și încălzirea în habitaclu pe 21 grade, dar și încălzitorul de baterie, poate ajunge până la 11kW. E drept, cu bateria caldă dispun şi de recuperare la valori maxime și de accelerație optimă, dar uneori pentru un drum de 5km la cumpărături as fi preferat sa nu se activeze și încălzirea bateriei.

Aplicația de telefon este utilă, mă ajută să văd autonomia, să pornesc de la distantă climatizarea habitaclului, să setez limita de încărcare dar şi viteza de încărcare (pe AC) în două trepte și să vad stațiile de încărcare (partenere).

Mi-as fi dorit să îi pot atașa un cârlig de remorcare, consider ca aceasta este soluția pentru un condus mai eficient, folosind o extensie a mașinii atunci când spațiul interior nu este suficient.

Nu am menționat autonomia pentru ca nu este ușor de estimat, fiind condiționată de mai mulți factori. Pe timp de iarnă, cu porniri dese – 200km, iar folosită în extraurban poate ajunge la 300-320km.

Media ultimilor 2800km parcurși este de aproximativ 23kWh/100km. Sper ca începând din primăvară autonomia să crească spre valoarea de 420km declarată de producător.

Per total sunt mulțumit, dar aștept cu nerăbdare softul corector.

Mai strâng informații și voi continua să împart cu voi experiența mea în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.