Dacia Spring, Skoda Citigo și VW e-Up! – bilanț după 19563 km în primul trimestru

Pe drept cuvânt botezată echipa mini, Spring, Citigo și e-Up! au realizat cele mai mici consumuri în luna martie, cu toate că proprietarii au rutine de utilizare foarte diferite.

Dacă Doina și Wiwi parcurg o navetă zilnică scurtă, în terenul plat dintre Săcălaz și Timișoara, cu care au acumulat 992 km în luna martie, Laszlo și soția au condus în același interval de timp cu 1000 km mai mult (1990 km) între Vlaha și Cluj, un traseu cu diferențe considerabile de nivel.

Bomboana pe tortul echipei mini a plasat-o Marcel cu un total de 5552 km parcurși în martie, care este de altfel recordul echipei participante la proiectul Electromobilitate pentru luna trecută (e drept că mașina lui Andrei a fost blocată două săptămâni în service).

Din statistica alcătuită pe baza informațiilor furnizate de Marcel, rezultă costuri cu încărcarea de 9.86 RON/100 km, o valoarea foarte apropiată de cea raportată de Șerban pentru ZOE la Suceava (10.62 RON/100 kmNoutăți cu echipa Zoe și o comparație după 12 luni cu ID.3 și Kona) și Laszlo la Cluj (10.69 RON/100 km) pentru e-Up!

Combinația de încărcări la stații cu plată, cele cu abonament și puținele încă gratuite, au generat costuri totale de 547.48 RON în luna martie, o valoare foarte rezonabilă, considerând numărul mare de kilometri parcurși.

Aceste valori includ pierderile din timpul încărcării, fiind sumele achitate efectiv la stațiile publice.

Odată cu încălzirea vremii, Spring-ul se comportă la fel cu toate modelele monitorizate în cadrul proiectului Electromobilitate, consumul scăzând și autonomia estimată la bord crescând considerabil, față de valorile realizate în primul sezon rece.

Chiar dacă nu atinge eficiența colegelor de echipă, Spring-ul va rămâne un model atractiv, câtă vreme subvenția consistentă la achiziție, prin programul rabla plus și rabla, îl mențin în poziția celui mai ieftin automobil nou din România.

Pentru Citigo așteptăm un bilanț financiar după doi ani de la achiziție, care se vor împlini în curând, iar pentru e-Up! Laszlo prezintă mai jos o socoteală despre economiile realizate în sezonul rece, comparativ cu hybrid-ul familiei.

Din motive de rezonabilitate am renunțat la WeConnect și am să raportez după metoda „pompă vs. bord” de acum încolo.

Săptămâna trecută am făcut 457 km cu un consum mediu de 12.45 kWh/100 km, total 56.88 kWh în bord. 

„Pompa” arată un consum de 74 kWh, adică pierdere de 30%, care duce la un consum de 16.19 kWh/100 km. Costul la „pompa” a fost de 48.84 lei, adică 10.69 lei/100km.

Rezultatele lunii Martie: Am mers 1990 km cu un cost total 259.46 lei, care înseamnă 13.04 lei/100 km.

In legătură cu iarna doar atât pot să spun, costul „preîncălzirii” este foarte mare, atât de mare încât mă gândesc să nu mai folosesc funcția respectivă deloc. Nu cred că se justifică atâta timp cât mașina pornită la -20 de grade se încălzește în 3 minute.

A fost o iarnă deosebit de rece pentru electrică (cel puțin în zona Clujului), recent am avut -6.5 grade în zona lacurilor și asta s-a revăzut puternic în costuri, plus diferența de nivel semnificativ chinuie miniona. Dar un cost mediu de 13 lei/100 km este în continuare ok.

Aștept cu „nerăbdare” prețurile din Aprilie, cei de la Hidroelectrica nu numai că nu au răspuns la solicitarea mea de contract, dar nici nu răspund la call-center. Nova (furnizorul actual) m-a „amenințat” cu preț de 0.60 lei/kWh începând din Aprilie (preț inițial, la care se vor adăuga taxele) ceea ce va duce factura de curent în zona de 1 leu+, nu am făcut un calcul (acum am aprox. 0.22 lei/ kWh prețul initial).

Firma cu care am contractat instalarea panourilor solare nu găsește șine de montaj (de vreo 2 săptămâni) așa că panourile stau bine merci în curte și fiecare zi întârziere mă mai costă ceva bani.

Per general sunt mulțumit cu costurile respective de exploatare, mă gândesc doar, ce ar fi fost să ne plimbăm cu o mașină ICE în ultimele 3 luni când am parcurs 5372 km doar naveta. Asta pe hybrid însemna cam 5.5 l/100 km fiind perioada de iarnă, adică 295 de litri * 7 lei (ca să luăm media de preț in această perioadă), era 2068 lei.

Pe electrică am scos 665 lei, net inferior costul, să nu vorbesc de poluarea locală.

Laszlo – VW e-Up!, Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.