Livrări record Tesla și înmatriculările globale

A devenit aproape o obișnuință ca fiecare raportare trimestrială a echipei Tesla să reprezinte un nou record de livrări.
Sursa: Tesla investor relations

Considerând că Giga Berlin și Giga Austin doar ce au început producția de serie, este previzibil ca acest trend să continue pe tot parcursul anului, făcând discuțiile despre scăderea volumului altor producători cu atât mai dureroase pentru industria auto tradițională.

Clasamentul înmatriculărilor globale, compilat de analiștii de la EV Volumes și prezentat de Jose Pontes într-un articol din Clean Technica, confirmă supremația globală a celor două modele Tesla de volum mare: Model Y și Model 3, care împart podiumul cu micro-automobilul de oraș Wuling Hongguang Mini.

Alte evoluții spectaculoase în luna februarie au avut doua modele BYD (Dolphin și Han) care au depășit VW ID.4, deși nu au început încă ofensiva internațională.

Cu bucurie am găsit pe locul 10 global noul IONIQ 5, un model cu serioase șanse de fi numit World Car of the Year, în concurență directă cu (sora) Kia EV 6 și Mustang Mach-e.

Recordul din primul trimestru anunțat ieri de Tesla, nu lasă loc de îndoială că Model Y își va menține poziția în clasamentele SUA, Europa și cel global, împlinind astfel profeția lui Elon Musk de la lansare, când a afirmat că Model Y va deveni cel mai bine vândut model electric din lume, și poate… chiar cel mai bine vândut model indiferent de motorizare.

Așteptăm cu interes!

1 Response

  1. Gabi spune:

    Deja Teslele Model Y si Model 3 nu mai sunt masini mainstream, ci masini de lux, la noile preturi mult umflate (in Romania Model 3 pleaca de la 53.890 euro, iar Model Y de la 69.190 euro), nu stiu cati isi permit la noi sa dea pe o masina cat dau pe un apartament sau chiar cat pe o vila (pentru o Tesla mai de top).
    In momentul in care chinezii vor aduce BYD EA1 (Dolphin) in Europa, la pretul anuntat in jur de 20.000 euro (cat e acum Dacia Spring), probabil va fi stop-joc pentru producatorii traditionali europeni care se pretind producatori de masini electrice, care, la preturile lor umflate cu pompa, nu vor putea face fata competitiei chinezilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.